1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HASTA YAŞAMINI KAYBETMEDEN ÖNCE YATAĞA MI KELEPÇELENDİ?
HASTA YAŞAMINI KAYBETMEDEN ÖNCE YATAĞA MI KELEPÇELENDİ?

HASTA YAŞAMINI KAYBETMEDEN ÖNCE YATAĞA MI KELEPÇELENDİ?

Hastane'de skandal iddialar;

A+A-

 

Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi gören ve geçen hafta hayatını kaybeden 60 yaşındaki Gülşen Işıl Derebeyli’nin kızları, annelerinin ihmal sonucu vefat ettiğini iddia ettiler.

Derebeyli’nin kızları Zerrin ve Güldem Umay, annelerinin vücuduna bağlı kateteri sökmemesi için yatağa kelepçeyle bağlandığını iddia etti.

Gülşen Işıl Derebeyli isimli vatandaş, geçmişte yaşadığı olumsuzluklar nedeniyle psikolojisi bozulduğu için Barış Ruh ve Sinir hastalıkları Hastanesi’nde tedavi görüyordu. Geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden 60 yaşındaki Gülşen Işıl Derebeyli’nin kızı Umay, annelerine hastanede gereken ilginin gösterilmediğini ve vücuduna bağlı olan kateteri sökmemesi için yatağa kelepçeyle bağlandığını iddia ettiler.

22 yıllık bir hasta olduğunu belirten Umay, o hastanede tedavi gören her hastaya itinayla bakılması gerektiğini ifade etti.

Umay , ‘’Bu hastaların başında birinin olması lazım’dedik ve bize ‘eleman yetersizdir’’dediler.  Ayrıca annesinin elleri kelepçeli bir şekilde yatağa bağlı ve altının da ıslak olarak gördüğünü iddia etti. Umay, ‘’Annemi o şekilde görünce ‘çözün’ diye bağırdım ve çözmüşlerdi. Geçen cumartesi annemi görmeye gittiğimde görevli izin verdi, ellerini çözdü ve buna görevli izin verdiği için ceza aldı’’ ifadelerini kullandı.

Umay, ‘’Annemi 13 Ağustos’u 14 Ağustos’a bağlayan gece saat 01.00 civarında kaybettik. Gece bize ulaşamadığını söyleyen görevli, bizi sabah telefonla arayıp annemin vefat ettiğini söyledi. Bu hastalar için yeteri kadar ilgi yok. Annemin ölümünde geç müdahaleden şüphe ediyoruz’’ şeklinde konuştu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.