1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HASTALAR DONUYOR
HASTALAR DONUYOR

HASTALAR DONUYOR

Hastalar donuyor

A+A-

Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde, kasım ayından bu yana çalışmayan ısıtma sistemi hasta ve yakınlarının tepkisine neden oldu

Ahmet İLKTAÇ

Gazimağusa Devlet Hastanesi servislerinde yatılı olarak tedavi gören hasta ve hasta yakınları, hastanenin ısıtma sisteminin çalışmaması nedeniyle donduklarını söyledi.

Hasta ve hasta yakınları, özellikle de geçtiğimiz günlerde ülkemizi etkisi altına alan ve geceleri sıfır derecenin altına düşen hava sıcaklığında hastanenin ısıtma sistemlerinin servislerde çalışmadığından yakındılar.

Hasta yakınları; “biz kendimizi geçtik. Tedavi olmaları için yakınlarımızı hastaneye getiriyoruz. Ancak hastanedeki soğuktan daha çok hasta oluyorlar” diye yakındılar. Bir hasta yakını da bir süre önce hastanede yatılı olarak kalan babasının yanında refakatçi olarak bulunduğu sırada kaldıkları odadaki ısıtma sisteminin çalışmadığını fark ettiğini dile getirdi. Bu hasta yakını, soğuk nedeniyle sabahı zor ettiğini öne sürerken, hastalarında soğuktan etkilendiğini ifade etti. Hasta yakını, hastane gibi yerlerde bu gibi sıkıntıların yaşanmaması gerektiğine vurgu yaptı.

 Başhekim: Şikâyetlerinde haklılar

Konu ile ilgili olarak  konuşan Gazimağusa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ahmet Özdeş Öznuh hastaların ve hasta yakınlarının şikâyetlerinde haklı olduklarını söyledi.

Kasım ayından bu yana hastanede ciddi bir ısıtma problemi olduğunu açıklayan Dr. Ahmet Özdeş Öznuh, hastanedeki Merkezi Isıtma Sistemi’nde sorun olduğunu bildirdi.

Sistemin hastanenin içerisine döşenen borularla dönen suyla çalıştığını belirten Öznuh, sistem nedeniyle borular içerisinden yaz aylarında soğuk su döndüğünü, kış aylarında da ısı için sıcak su döndüğünü kaydetti.

 “Borular patladı”

Dr. Ahmet Özdeş Öznuh, yaz aylarının bitmesiyle, borular içerisinden sıcak su döndürmeye başlanıldığı zaman boruların bazı bölümlerinde patlamalar olduğunu söyledi. Yapım hatası olup olmadığını bilmediğini anlatan Öznuh, sıcaklık elde etmek için sistemi çalıştırmaları halinde büyük sıkıntı yaşanacağını dile getirdi.

Başhekim Öznuh, sorunun sadece hastaların bulunduğu odalarda değil, başka bazı odalarda da yaşandığını belirtirken, kendi odasının da ısıtma sisteminin çalışmadığını ifade etti. Sıkıntının çözümü için gerekli bildirimi aylar önce Sağlık Bakanlığı’na yaptıklarına değinen Öznuh, sıkıntının çözümü için bakanlığın ihaleye çıkacağını kaydetti.

Kobat: İlk günden bu yana uğraş içindeyiz

Yataklı Tedavi Kurumları Dairesi Müdürü Katy Kobat, sorunun çözümü için ilk günden bu yana uğraş içerisinde olduklarını söyledi. Katy Kobat, içerisinden yaz aylarında soğuk su, kış aylarında da sıcak su geçen ısıtma sisteminin borularının koridorlarda başka, hasta odalarında başka olduğunu bildirdi.

2010 yılında koridorlarda bulunan boruların değiştiğini anlatan Kobat, tüm hasta odalarına giden borularda patlama yaşandığını dile getirdi.

Sorunun giderilmesi yönünde proje hazırlandığını ifade eden Kobat, Sağlık Bakanlığı’nın ihaleye çıkacağını dile getirdi.

Konuyla ilgili olarak aylardır çalışma yaptıklarının altını çizen Katy Kobat, Planlama İnşaat Dairesi’nin projenin maliyetini belirlememesi nedeniyle bu kadar gecikildiğini açıkladı.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.