1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HASTALAR MAĞDUR
HASTALAR MAĞDUR

HASTALAR MAĞDUR

Hastalar mağdur

A+A-

İlaç ve Eczacılık Dairesi’nin çıktığı ihalenin geç sonuçlanması, başta Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi olmak üzere diğer hastanelerde de birçok tahlilin yapılamamasına neden oldu
 
Ergül ERNUR

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi başta olmak üzere diğer bölgelerdeki hastanelerde de birçok tahlil yapılamıyor. Hastanelere tahlil için giden ancak eli boş dönen hastalar, büyük mağduriyet yaşıyor.

Hastanelerdeki tahlillerin yapılamaması, devletin elindeki “tahlil kiti” denilen materyalin olmayışından kaynaklanıyor.

“Kit”lerdeki eksikliğin de İlaç ve Eczacılık Dairesi’nin çıktığı ihalenin geç sonuçlanması yüzünden yaşandığı belirtildi.

Yaklaşık 20 gündür yaşanan bu sorun, devlet hastanelerinde tahlil sonuçlarına göre tedavi bekleyen birçok hastayı perişan işini aksattı. Doktora tahlil göstermeye giden vatandaşlar ise, bazı tahlillerinde sonuç görünmemesi nedeniyle tanı alamadı.

Hastalar tahlil için ya özel laboratuarların yolunu tutuyor ya da tahlil kitinin gelmesini bekleyip hastalığıyla baş başa kalıyor.

İlaç ve Eczacılık Dairesi tarafından temin edilen kitler için çıkılan ihalenin geç sonuçlanması dolayısıyla yaşanan bu sorunun cumartesi günü giderileceği savunuluyor.

Devlet hastanesinde tahlil yaptıran birçok vatandaş, tahlil sonuçlarının birçoğunda ‘kit yok’ ifadesini görünce şaşırdı.

Vatandaşlar, tahlillerini boşuna yaptırdıklarını ifade ederek yeniden hastaneye gidip, doktora tahlil yazdırıp yaptırmak zorunda olduklarını belirtti.

Berksel: 20 gündür büyük sıkıntı var

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Ersan Berksel, laboratuarlarda kit eksikliği yaşandığını doğruladı ancak az sayıda tahlilin yapılamadığını belirtti.

Berksel, 20 gündür bu konudan dolayı hastanede büyük sıkıntı yaşandığını ifade ederek, bu eksikliğin direkt hastaneyle bağlantılı olmadığını söyledi.

Kit ve ilaç alımlarının İlaç ve Eczacılık Dairesi tarafından sağlandığını belirten Berksel, eksikliklerin giderilebilmesi için ihalenin beklendiğini ifade etti.

Berksel, dairenin hastaneye başvuran hastaların mağdur edilmemesi için günü birlik piyasadan alım yaparak eksikliği gidermeye çalıştığını kaydetti.

Soyalan: Kitler cumartesi gelecek

İlaç ve Eczacılık Dairesi Müdürü Mertdoğan Soyalan da, sorunun cumartesi günü çözüleceğini açıkladı.

Kitlerle ilgili ihalenin sonuçlandığını ifade eden Soyalan, kitlerin hafta sonu geleceğini belirtti.

Soyalan, hastane laboratuarındaki cihazların yenileceğini, bu nedenle yeni cihazlarla birlikte yeni kitlerin de 10 gün içerisinde adaya ulaşacağını ifade etti.

Kıbrıs

 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.