1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HASTALAR PERİŞAN
HASTALAR PERİŞAN

HASTALAR PERİŞAN

Lapta’da bulunan ve 14 köyün bağlı olduğu sağlık ocağındaki hemşire eksiği, verilen hizmetin aksamasına neden oluyor.

A+A-

Lapta’da bulunan ve 14 köyün bağlı olduğu sağlık ocağındaki hemşire eksiği, sağlık hizmetinin aksamasına neden oluyor. Lapta Sağlık Ocağı’na sabah erken saatlerde gelerek sıraya giren hastalar, kadrolu iki hemşireden birinin izinli olması nedeniyle saatlerce beklemek zorunda kaldıklarından şikayet ediyor. Star Kıbrıs’a konuşan vatandaşlar, mevcut hemşirenin, acil bölüm, ilaç bölümü ve doktorlara yardım gibi görevlerle uğraşmaktan vatandaşla ilgilenmeye fırsat bulamadığını söyledi. Hizmet alamayan hastalar saatlerce bekleme mecburiyeti yüzünden mevcut duruma tepki gösterdi. Devletin görevlendirme suretiyle Lapta Sağlık Ocağına hemşire kaydırmasını isteyen vatandaşlar, sağlığın beklemeyeceğini belirtti.
Vatandaş ne dedi... Vatandaş ne dedi... Vatandaş ne dedi...
HASTALAR SAATLERCE BEKLİYOR
Beste ÖZGÜL:“Biz de sabah erken geldik bir süre bekledikten sonra işimizi hallettik. Ancak içeride hizmet veren bir tek hemşire var o da nereye koşacağını şaşırıyor. Böylece hizmet verilemiyor veya aksıyor. Buraya hemen hemşire göndermeleri gerekir.”
Ülkü TEKSAN:“Tahlil yaptırmak için geldim. Ama hemşire tek olduğundan biraz beklemek zorunda kaldım. Sağlık hiçbir şeye benzemez, hemşire yeterli olmayınca da hastalar beklemek durumunda kalıyor, saatlerce bekleyince de sağlığımız iyice bozuluyor.”

SAĞLIKTA TASARRUF OLMAZ
Enver SONAY:“Sabahtan beri bu millet doktor bekliyor, hemşire bir tek ne yapsın. Adeta nereye koşacağını şaşırıyor hemşire. Buraya 50 kişi geldiğinde doktor veya hemşire ne yapsın. Bir ilaç almak için uzunca bir zaman beklemek zorundasınız. Sağlıkta tasarruf olmaz, ya yaparsınız ya da yapmazsınız. Lapta büyük bir yer burada uzun bir zamandır bu sıkıntılar devam ediyor. Ama artık buna bir son vermek gerekir diye düşünüyorum.”

BİR HEMŞİRE GÖREV YAPIYOR
Daha önce üç hemşirenin görev yaptığı Sağlık Ocağı’nda bir hemşirenin Mayıs ayı sonunda Girne Akçiçek Hastanesi sıhhiye bölümüne tayin edilmesi sonrasında iki kişi kalan hemşirelerden birinin sağlık yönünden izinli olması sebebiyle bir hemşire görev yapıyor. Edinilen bilgilere göre şu anda görev yapan hemşirenin de sağlık sorunları olmasına rağmen hemşire sıkıntısı yüzünden bu hakkını kullanmayarak hizmet veriyor.

STAR KIBRIS

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.