1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HASTALAR RAHATA KAVUŞTU
HASTALAR RAHATA KAVUŞTU

HASTALAR RAHATA KAVUŞTU

Hastalar rahata kavuştu

A+A-

Duygu ALAN

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde Kardiyoloji ve Çocuk Servisi’nde bir haftadır çalışmayan klimalar, önceki gün akşam saatlerinde sistemdeki arızanın giderilmesi sonucu yeniden devreye girdi.

Aşırı sıcak nedeni ile başka servislere nakledilen Kardiyoloji hastaları ve çocuk hastalar da yeniden ilgili servislerine aktarıldı.

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Nöroloji Servisi’nde bir süredir bozuk olan iki klima da yenisi ile değiştirildi.

Parçalar yanmıştı

Kardiyoloji ve Çocuk Servisi’nde klima sistemi geçtiğimiz hafta arıza vermiş, ilgili şirketin mühendisleri soruna anında müdahale etse de çözüm geçici olmuştu.

İki servisin klima sisteminde önemli parçalar yandığından klimalar devreye giremiyordu.

Sağlık Bakanlığı’nın talimatı ile sistemi yeniden aktifleştirecek olan gerekli elektronik parçalar, firmanın Türkiye’deki ana bayisinden sipariş edilmiş, önceki gün akşam 18.00 sıralarında da firma mühendislerine ulaştırılmıştı.

Sağlık Bakanlığı yetkililerinin de hastanede olduğu sırada ilgili parçalar sisteme ulandı, klimalar yeniden devreye girdi.

Sağlık Bakanlığı, hastanede yaptığı inceleme sonucu Nöroloji Servisi’nde de iki adet klimanın çalışmadığını tespit etti. Bakanlık talimat verdi ve bozuk klimalar da akabinde yenileri ile değiştirildi. Klimaların bozuk olması nedeni ile kullanılmayan hasta odası da bu sayede yeniden hasta kabulüne açıldı.

Hastalar mutlu

Kardiyoloji ve Çocuk Servisi’nde klima sistemindeki arızanın giderilmesi ile hasta ve hasta yakınları da rahata kavuştu.

Hasta yakınları, “Sıkıntımızı dile getirmemize olanak sağladığı ve sorunu kamuoyuna duyurmamıza yardımcı olduğu için Havadis’e ve ilgilerinden dolayı Sağlık bakanlığı yetkililerine teşekkür ederiz” dedi.

Dana: Sorunlar aşıldı

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Kemal Deniz Dana, klima sistemindeki arızanın giderildiği sırada hastanede olduğunu ve çalışmaları bizzat gözlemlediğini kaydetti.

Dana, “İlgili parçalar elimize ulaşır ulaşmaz mühendisler tarafından sisteme ulandı. Saat 19.00 sıralarında arıza giderilerek Kardiyoloji ve Çocuk Servisi’ndeki klimalar yeniden çalıştırıldı” dedi.

Dana, süreç içerisinde diğer servislere nakli gerçekleştirilen hastaların da yeniden ilgili servislere aktarıldığını ifade etti.

Kemal Deniz Dana, “Nöroloji Servisi’nde de bir odanın klimaları bozuktu. Dolayısıyla oda kullanılmıyordu. Bozuk olan o iki klimayı da değiştirdik” diye konuştu.

HAVADİS

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.