1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. HASTALARI BİLE TACİZ ETMİŞ!
HASTALARI BİLE TACİZ ETMİŞ!

HASTALARI BİLE TACİZ ETMİŞ!

Kariyeri boyunca çocukları taciz ettiği,

A+A-

İngiltere’de geçen yıl kariyeri boyunca çocukları taciz ettiği ortaya çıkan ünlü BBC sunucusu Jimmy Saville’in ülkedeki 28 devlet hastanesinde yaşları 5 ila 75 arasında değişen yüzlerce hastayı da taciz ettiği tespit edildi.

İngiliz polisi konuyla ilgili yürüttüğü soruşturma sonucunda 2011 yılında 84 yaşında hayatını kaybeden Saville’in özellikle 40 yıl boyunca gönüllü olarak görev yaptığı Leeds General Infirmary hastanesinde yüzlerce hastaya tacizde bulunduğunu hatta bir keresinde ameliyattan yeni çıkmış bir kız çocuğunun göğüslerini sıktığını öğrendiklerini açıkladı.
 
Araştırmacılar, Saville’in aynı hastanenin morguna girerek cesetleri de taciz ettiğini iddia eden görgü tanıkları olduğunu ancak bu iddiaların doğrulanamadığını da belirtti. Polis yetkilileri konu ile ilgili yayınladıkları raporda “Saville aralarında Broadmoor akıl hastanesinin de bulunduğu 28 sağlık kurumunda kadın hastaları banyo yaparken izleyip, sapıkça yorumlarda bulunuyormuş” dedi.
 
İngiltere Sağlık Bakanı Jeremy Hunt, Saville’in İngiliz hastanelerinde işlediği cinsel suçları ortaya koyan raporun yayınlanmasının ardından parlamentoda bir konuşma yaparak İngiliz halkından özür diledi. Hunt “ Hastaları hayal kırıklığına uğrattık. Bütün bunlar yıllar önce yaşanmış olsa da bazı kurbanların bu dehşeti halen yaşamaya devam ettiğinin farkındayız ve çok üzgünüz” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.