1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Hastaların cinsel organlarını çekip paylaşan hemşire...
Hastaların cinsel organlarını çekip paylaşan hemşire...

Hastaların cinsel organlarını çekip paylaşan hemşire...

Hastaların cinsel organlarını çekip paylaşan hemşire...

A+A-

Hemşirelik en kutsal mesleklerden biri. Ve ne yazık ki her mesleğin olduğu gibi bu iş kolunu da suistimal edenler çıkabiliyor. Amerika'da bilinci yerinde olmayan hastaların cinsel organlarının fotoğrafını çekip arkadaşına yollayan bir hemşire geçtiğimiz günlerde sosyal medyada büyük tepki gördü ve sonunda kovuldu.

ABD'de 27 yaşındaki Kristen Johnson isimli hemşire hastanede tedavi gören ve bilinci yerinde olmayan erkek hastaların cinsel organlarının fotoğrafını çekip başkalarına yolladığı anlaşılınca işten atıldı. Geçtiğimiz günlerde mahkemesi sonuçlanan Johnson, hem meslekten ihraç edildi hem de ağır cezalarla karşılaştı.

1-816.jpg

KADIN HASTANINKİNİ DE ÇEKMİŞ

Aynı hemşirenin ayrıca 2014 yılında kan pıhtısı tedavisi gördüğü sırada yatakta uzanan ve bilinci yerinde olmayan kadın bir hastanın da cinsel organın fotoğrafını çekip başkalarına yolladığı ortaya çıktı. İddialar üzerine yapılan soruşturmada, Upstate Üniversite Hastanesi'nde çalıştığı sırada bir kadın ve bir erkek iki hastanın cinsel organlarının fotoğrafını çekip başka bir hemşire arkadaşına yolladığı ortaya çıkan, Johnson 2015 yılında gözaltına alındı. Johnson ilk başlarda ağır ceza alma ihtimali le karşı karşıya kaldı ama mahkemede yapılan anlaşmadan sonra hemşirelik lisansını yetkililere temsil etmeyi kabul edince, cezasında indirim yapıldı. Hemşire ayrıca üç yıl boyunca işlediği bu suçtan dolayı göz hapsinde tutulacak.

Hemşirenin çektiği bazı fotoğrafların sosyal paylaşım sitelerine düşmesi ise büyük tepki aldı. Hasta yakınlarının yakından takip ettiği olayla ilgili söz konusu görüntülerin başka kimlerin eline geçmiş olabileceği araştırılıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.