1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HASTALIK TEKRAR ETTİ...
HASTALIK TEKRAR ETTİ...

HASTALIK TEKRAR ETTİ...

Zamansız veda...

A+A-

 

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı, aynı zamanda Böbrek ve Diyaliz Hastaları Dayanışma Derneği Başkanı Dr. Zerrin Akalın, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 62 yaşındaki Dr. Zerrin Akalın’ın vefatı tıp dünyasının yanı sıra sevenlerini de çok üzdü. Elde edilen bilgilere göre bir süredir menenjit ve kan dolaşımı enfeksiyonu nedeniyle tedavi gören Akalın, yaklaşık 5 ay önce Türkiye’deki bir hastanede Hipofiz Adenomu ameliyatı geçirmişti. Geçtiğimiz ay rahatsızlığının tekrar etmesi sonucu Türkiye’deki bir hastanede tedavi görmeye başlayan Akalın, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Dr. Akalın’ın bugün İsmail Safa Camisi’nde kılınacak cenaze namazının ardından Lefkoşa Mezarlığı’nda toprağa verilmesi bekleniyor.

“Hastalık tekrar etti”

Lefkoşa Dr.Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Ramadan Kamiloğlu yaptığı açıklamada, “Dr. Zerrin Akalın  yaklaşık beş ay önce İstanbul’da bir özel hastanede Hipofiz Adenomu  ameliyatı geçirmişti. Ülkemize dönüşünden kısa süre sonra pirülan menenjit geçirmiş ve hastanemizde  16 Mayıs -19 Haziran  arasında tedavi görerek taburcu edilmişti. Hastada menenjitin Temmuz ayında tekrarlaması üzerine tekrar yatırarak tedavisi yapılmıştı. Ancak bu tekrarların, yeni bir ameliyata gereksinimi olduğu düşünülerek Türkiye'ye sevk edilmişti. Sevk edildiği Marmara Tıp Fakültesi Hastanesinde yeni ameliyata gerek görülmemiş, ancak ilk ameliyatın komplikasyonu olan diapetes insipidus (Şekersiz diyabet)’e yönelik tedavi başlanmıştı. Maalesef  sevgili arkadaşımız, dün aniden  tekrar fenalaşarak  komaya girmiş ve kısa süre sonrada yapılan tüm çabalara rağmen kaybedilmiştir. Acımız büyüktür. Başta tüm ailesine, sevenlerine ve meslektaşlarına başsağlığı diliyoruz” ifadelerini kullandı.

İzbul: Derin üzüntü içerisindeyiz

Sağlık Bakanı İzbul, yayımladığı mesajda, Böbrek ve Diyaliz Hastaları Dayanışma Derneği Başkanı da olan Akalın’ın beklenmedik vefatından dolayı derin bir üzüntü içerisinde olduğunu kaydetti. Bakan İzbul, zamansız yitirilen Zerrin Akalın’ın iyi bir hekim olmasının yanı sıra, sivil toplum örgütlerinde de başarılı çalışmalar yürüten, çok değerli bir kişi olduğunu dile getirdi. Akalın’ın özellikle Böbrek ve Diyaliz Hastalarına Yardım Derneği çatısı altında çok başarılı çalışmalar yürüttüğünü söyleyen Bakan İzbul, özellikle “İnsan Hücre, Doku ve Organ Nakli Yasasının hayata geçirilme sürecine ciddi katkı sağladığını belirtti. Bakan İzbul, bir dönem Sağlık Bakanlığı Yataklı Tedavi Kurumları Dairesi Başhekimliği görevinde bulunan Dr. Zerrin Akalın’ın, sağlık alanında olsun, sosyal ve siyasal hayatta olsun, topluma sağladığı katkıların asla unutulmayacağını da vurguladı.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.