1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HASTALIK YAYIYOR!
HASTALIK YAYIYOR!

HASTALIK YAYIYOR!

Her türlü çöp var!

A+A-

Çayönü girişindeki bir alanın çöplüğe dönüştürülmesi, köylülerin tepkisine yol açtı. Çöpler arasında, insan ve çevre sağlığını ciddi şekilde tehdit edebilecek hayvan leşleri, tarihi geçmiş meşrubat şişleri, un paketleri ve evsel atıklara kadar her türlü pislik mevcut

Ahmet İLKTAÇ

Gazimağusa kazasına bağlı Çayönü köyünün hemen girişindeki bir alana, birkaç yıl önce dökülmeye başlanan çöpler, köylülerin tepkisine neden oldu.

Kamyonlarla dökülen çöpler içerisinde çeşitli atıkların da bulunduğunu, bu alanın adeta “Dikmen Çöplüğü’ne” dönüştürüldüğünü belirten köylüler, çöplerin dere yatağına kadar ulaştığını bildirdi.

Köylüler, ölü hayvanların da atıldığı alanın hastalık yaydığını iddia ettiler.

Tarlaların ve dere yatağının hemen dibine atılan çöpler arasında insan ve çevre sağlığını ciddi şekilde tehdit edebilecek hayvan leşleri, tarihi geçmiş meşrubat şişleri, un paketleri ve evsel atıklara kadar her türlü pislik mevcut.

Her türlü çöp var

Gazetemiz KIBRIS’ı arayarak şikâyette bulunan Çayönü köyü eski muhtarı Hatay Bolat, söz konusu alanda birkaç yıl öncesine kadar hiçbir kirlilik olmadığını söyledi.

Hatay Bolat, daha sonra, özellikle de kamyonlarla taşınan atıklar nedeniyle alanın adeta “Dikmen Çöplüğüne” dönüştürüldüğünden yakındı.

Hatay Bolat, alanın hemen yakınlarında gıda üretimi yapan bir tesis ve mezarlık bulunduğunu da dile getirdi.

Alandaki atıkların sağlık açısından ciddi tehdit olduğuna dikkat çeken Bolat, yetkililerden bu çöpleri bir an önce temizlemelerini talep etti.

Kıbrıs

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.