1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HASTALIKLI ÜRÜNLER HALEN RAFLARDA!
HASTALIKLI ÜRÜNLER HALEN RAFLARDA!

HASTALIKLI ÜRÜNLER HALEN RAFLARDA!

Sağlıksız gıdaların satışının devam etmesine vatandaştan büyük tepki!

A+A-

Ülke genelinde üretilen et ve süt ürünlerinin bazı markalarında yapılan kontroller sonucu insan sağlığını tehdit eden hastalıkların bulunması ve Devlet tarafından hiçbir önlem alınmaması vatandaşların büyük tepkisini topladı.

Kıbrıs7/24’e konuşan vatandaşlar bazı markalarda hastalık tespit edilmesinin ardından söz konusu ürünlerin marketlerde satışının devam etmesini “Duyarsızlık” olarak nitelendirirken, özellikle KKTC Meclisi’nde doktor vekillerin de göz önünde bulundurulduğunda yaşananların şaka gibi geldiğini dile getirdiler.

Vatandaşlar ayni zamanda yetkililerden gerekli yasal düzenlemelerin derhal yapılarak yürürlüğe konmasını ve ülkede bir güvenli gıda standardı bulunmasını istediler.

Vatandaş ne dedi? Vatandaş ne dedi?

s+-leyman-+sevket-baykan-(2)-001.jpg

Süleyman Şevket Baykan:

Bazı iş adamları zengin olacak diye insanlara sağlıksız et yedirmek kabul edilir bir durum değildir. Bu firmalar her şeyden önce halkın sağlığını düşünmeleri gerekir. Devletimiz de bu tür konulara daha duyarlı davranarak özen göstermelidir. İnsan sağlığı ile oynayan firmaları derhal cezalandırmalıdır. Ülkemizde gıda ile ilgili bir yasanın bulunmaması bu gibi sorunları doğuruyor. Bence hükümet bir an önce bu konuya el atarak güvenli gıda yasası hayata geçirmelidir.

 

 

o¦suz-+ca¦satan.jpg

Oğuz Çağatan:

Ülkede üretilen sadece ette hastalık bulunmuyor. Sebze, meyve gibi ürünlerde de aşırı ilaçlama kurbanı oluyoruz. Kanser vakaları her yıl bu yüzden katlanıyor ancak gelmiş geçmiş hükümetlerin hiçbiri bu konuya yönelmedi. Bu gibi ürünlerde her gün sorun olduğunu duyuyoruz. Hiçbir alanda denetim yapılmıyor. Gerekli yasal düzenlemeler derhal yapılmalı ve vatandaşlar artık rahat nefes almalıdır.

 

 

mehmet-erkal-(1).jpg

Mehmet Erkal:

Ülkede her gün duyduğumuz olumsuzluklardan sonra şimdi sadece beyaz et tüketiyorum. Ülkede hiçbir şeyde denetim yapılmadığı gibi, yediğimiz içtiğimiz ürünlerin de sağlık denetimleri yapılmıyor. Bu gibi ürünler rutin olarak denetlenmeli ve toplum sağlığı korunmalıdır. Tabi ki bir ülkenin gıda standart yasası olmazsa zaten olacağı buydu. Bence derhal önlem alınmalıdır.

 

 

sehat-s+Ânmez.jpg

Serhat Sönmez:

Biz pahalılıktan zaten et yiyemez duruma geldik. Hazır yiyecekleri zaten tavsiye etmiyorum ancak, devletin birinci önceliği toplum sağlığı ve huzuru olmalıdır. Vatandaşlar kendi tanıdıkları kasapları tercih etsinler bundan sonra bence. Devletimiz sağ olsun her önüne gelene izin verirse ve hiç denetim yapmazsa başka bir şey beklenemezdi. Vatandaşların seçici davranmalarını tavsiye ederim.

 

 

erkin-ko+g.jpg

Erkin Koç:

Küçücük bir ülkede hiç denetim yapılmıyor. Etlerde ve sebzelerde bulunan hormon ve hastalıklar nedeniyle her yıl birçok kişi kanserle karşı karşıya kalıyor. Devletimizin sağlığa daha fazla özen göstermesi ve gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasının ardından düzenli kontrol ve denetimlerin de yapılmasını istiyoruz. Bu et markalarında hastalık olduğu biline biline satılması kabul edilemez. Derhal halk sağlığını koruyan bir yasa yapılmalıdır.

 

sevin+g-kurt.jpg

Sevinç Kurt:

Sağlıksız ürünlerin marketlerde satılması Devletin duyarsızlığını ortaya koyar. Ne yazık ki ülkemizde hükümetler değişse bile icraatlar değişmiyor. Bu durum bir ülke için çok büyük bir sorundur ve duyarsız kalınmamalıdır. Nüfusa oranla baktığınızda Mecliste ve dışarda en fazla doktor sayısında sahip ülkeyiz ancak, insan sağlığının devlet eliyle bu kadar hiçe sayılmasına anlam veremiyoruz. Gerekli yasal düzenlemeler derhal yapılmalı ve hayata geçirilmelidir.

 

kemal-+Âzata.jpg

Kemal Özata:

Bizim ülkemizde ne düzgün yapılıyor ki gıdalar sağlıklı üretilsin. Nereye elinizi atsanız mutlaka mir aksaklık çıkıyor. Devletimiz toplumun sağlığını ve refahını düşüneceği yerde sürekli olarak işadamlarına peşkeş çekiyorlar memleketimizi. O da yetmezmiş gibi bir de bu iş adamları sağlığımızla oynuyor. Bence artık halk uyanmalı ve ayağa kalkmalıdır. Meclise yürümelidir. 

 

 

ahmet-yorgo.jpg

Ahmet Yorgo:

KKTC devletinde yaşıyorsanız bu gibi olaylara ve hastalıklara artık bağışıklık kazanmışsınızdır demektir. Hangi üründe ne hastalık varsa veya ne gibi ilaçlar kullanıldıysa artık bize etki etmiyor. Devletin ilgisizliği biz vatandaşların bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Bu da ilerleyen dönemlerde ne gıda güvenliği yasasına ne de sağlıklı tüketim maddelerine ihtiyacımız olmayacağını gösterir. 

 

 

+ga¦san.jpg

Çağan Öztümen:

Bence halkın sağlığı ile bu kadar oynanması kabul edilir bir durum değil. İnsanların sağlığı ile bu şekilde oynanmaması gerekir. Hastalıklı olduğunu bile bile bu ürünlerin de satışına izin verilmesi devletimizin ne kadar duyarsız olduğunu gösterir. Takdir halkımızındır tabi ki. Halk sağlığını umursamayanlar ve yapılanlara göz yumanlar elbet bir gün halk tarafından cezalandırılacaklardır.

 

 

salmonella.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.