1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HASTANE TAMAM DA DOKTOR YOK...
HASTANE TAMAM DA DOKTOR YOK...

HASTANE TAMAM DA DOKTOR YOK...

Türkiye’den hizmet alımı planlanıyor

A+A-

 

Onkoloji Hastanesi’nin inşaatı tamamlandı, çevre düzenlemesi ve asfalt çalışmaları da bir haftaya kadar bitecek. Hastanenin faaliyete girmesi için geriye sadece ilgili branştaki doktor ve sağlık görevlilerinin istihdam edilmesi kaldı.

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi bünyesinde inşa edilen Onkoloji Hastanesi’nin inşaat çalışmaları sona erdi.

İnşaatın tamamlanması ile birlikte binaya geçici elektrik enerjisi de sağlandı.

Çevre düzenleme, asfalt ve kaldırım çalışmalarının halen devam ettiği Onkoloji Hastanesi’nin hizmete açılması için ilgili branştaki doktor ve sağlık görevlilerinin istihdam edilmesi gerekiyor.

Türkiye’den hizmet alımı planlanıyor

Onkoloji Hastanesi’nin onkolog sorununun Türkiye’den hizmet alımı şeklinde çözülmesi planlanıyor.

Hastanede görev yapacak hemşire ve diğer sağlık görevlilerinin istihdamı konusunda ise Sağlık Bakanlığı’nın çalışmaları sürüyor.

Tünel geçidi planlandı ama…

Binlerce kanser hastasına hizmet verecek olan ve son sistem teknolojilerle donatılacak Onkoloji Hastanesi’nde bazı önemli eksiklikler olduğu dikkatlerden kaçmıyor.

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi bünyesinde inşa edilen Onkoloji Hastanesi’ni hastanenin ana binalarına bağlayacak tünel geçidi şuan için yok.

Havadis’in edindiği bilgiye göre, tünel geçidinin planı hazır ancak çalışmaların ne zaman başlayacağı hususunda henüz net bir tarih yok.

Tüfekçi: Bina inşaatı tamamlandı

Onkoloji Hastanesi inşasını yapan Tüfekçi Ltd. Direktörü Hüseyin Tüfekçi, binanın inşaat çalışmalarının tamamlandığını kaydetti.

Hastane binasına dün itibari ile konulan trafo ile geçici elektrik enerjisi de sağlandığını açıklayan Hüseyin Tüfekçi, çevre düzenlemesi ve asfalt çalışmalarına başlandığını bu çalışmaların da herhangi bir aksilik yaşanmaması halinde önümüzdeki hafta tamamlanacağını belirtti.

***
Besim: Ayrı bir kadro oluşturulmalıdır

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Filiz Besim, zaten mevcut Onkoloji servislerinde ciddi bir onkolog sorunu olduğunu kaydederek yeni yapılan Onkoloji Hastanesi’nin ayrı bir birim olduğunu ve orada sağlık hizmeti verecek ayrı bir uzman kadronun oluşturulması gerektiğini kaydetti.

Sağlık Bakanlığı’nın Türkiye’den onkolog hizmet alımı gibi girişimlerinin olduğunu söyleyen Besim, ayrıca Çocuk Onkoloji Servisi’nin de Onkoloji Hastanesi’ne taşınması gerektiğini ifade etti.

Filiz Besim, “Onkolojide en büyük sorun onkolog yetersizliğidir. Dolayısıyla onkoloğu, hemşiresi, fizyoterapisti, psikoloğu, kayıt memurları ve diğer sağlık personelleri ile yeni inşa edilen Onkoloji Hastanesi’nde ayrı bir kadro oluşturulmalıdır. Sağlık Bakanlığı’nın Türkiye’den onkolog hizmet alımı şeklinde çalışması olduğu bilgimize geldi ancak bu hususta henüz netleşmiş bir durum yok. Öte yandan Çocuk Onkoloji Servisi’nin Onkoloji Hastanesi’ne taşınıp taşınmayacağı ile ilgili sorun var vardır. Ben Çocuk Onkoloji Servisi’nin de yeni hastaneye taşınmasının doğru olduğunu ve bu anlamda kadronun genişletilmesi gerektiğini düşünüyorum. Eğer Onkoloji Hastanesi’ni doğru düzenleyip hayata geçirirsek sorunların bir kısmını çözmüş olacağız” diye konuştu.

“Tünel geçidi önemli ihtiyaç”

Filiz Besim, Onkoloji Hastanesi’ni Devlet Hastanesi’nin ana binalarına bağlayacak tünel geçidinin de oldukça önemli bir ihtiyaç olduğuna vurgu yaparak “İki ana binayı Onkoloji Hastanesi’ne bağlayacak tünel geçidine ihtiyaç var. Bu tünel geçidinin planlaması yapıldı ancak çalışmalarına başlanmadı” dedi

Havadis

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.