1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HASTANEDE DÜZEN BÖYLE Mİ OLUR?
HASTANEDE DÜZEN BÖYLE Mİ OLUR?

HASTANEDE DÜZEN BÖYLE Mİ OLUR?

Hastanede yeni başlatılan randevu uygulaması vatandaşı hayal kırıklığına uğrattı.. yıllardır yaşanan sorunlar değişmedi... Yağmur yağdı sel bastı.. Manzarası çöp alan oldu

A+A-

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastahanesi’ne giden vatandaşlar, yıllardır yaşadıkları sorunların bir türlü çözülememesinden dert yanıyor.

Vatandaşlar, hastanede yeterli doktorun olmamasından, acil servisteki ilgisizlikten, sırada çok fazla beklemekten ve araçlarına park yeri bulamamaktan şikayet etti.

Hastanede yeni başlatılan telefonla veya internet üzerinden sıra numarası alma uygulamasının, “eskiden bir farkı olmadığını” savunan vatandaşlar, sıra bekleme işkencesinin devam ettiğini ileri sürdü.

Muayene olabilmek için sabahın erken saatinde Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne giden vatandaşlar, poliklinikte sıra numarası almalarına rağmen bazen doktora bakınamadıklarını söyledi.

Park yeri en büyük sorun

Araçlarına park yeri bulmak için hastahane içerisinde sürekli tur attıklarını belirten vatandaşlar, bu sıkıntının da bir an önce çözülmesini istedi. Gelişi güzel park eden sorumsuz sürücüler yüzünden, araçlarını hastane dışına bırakmak zorunda kaldıklarını anlatan vatandaşlar, insanların daha duyarlı olması gerektiğini ifade etti.

Vatandaş ne dedi...

Mustafa İlgu:

“Yeni yapılan numara alma sistemi bence çok yanlış, erken saatte gelip numara almamıza rağmen bakınamıyoruz, bazen geliyoruz, bize numara kalmıyor yine bakınamıyoruz. Bizim devlet hastahanesinde bakınma imkanımız varken, bu hakkımızı neden elimizden alıyorlar. Daha düzgün bir sistem bulsunlar, insanları burada ezmeye kimsenin hakkı yok. Hastalar sabaha karşı saat 04.00’te buraya gelip, numara alıyorsa, bu kadar hastaya numara dağıtıyorlarsa, doktorlar bu hastalara bakmak zorundadır. Telefonla hastaneye ulaşmak sıkıntı.”

Ekrem Güzel:

“Ben askerim, bölükten her zaman izin alamıyoruz, izin almak sorun oluyor. Cilt doktoruna muayene olmaya geldim fakat bakınamadım. Doktorlar çok az hastaya bakıyorlar. Numara almayanlara bakmıyorlar.”

Ahmet Özcan:

“Benim parmağım bir aydan beridir kırık, aylardır hastahaneye gidip geliyorum, bakınıyorum ama bana hiçbir şey söylemiyorlar. İlaç vermiyorlar, sadece ameliyat olmam gerektiğini söylediler. Asker olduğum için başka yere de sevketmiyorlar, uzun zamandır bir bekleyiş içerisindeyim. İlgi yok.”

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.