1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HASTANEDE OLAYLI DAKİKALAR!
HASTANEDE OLAYLI DAKİKALAR!

HASTANEDE OLAYLI DAKİKALAR!

KKTC'de devlet hastanesinde...

A+A-

 

Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası, Girne Akçiçek Hastanesi'nde bir hemşirenin şiddet gördüğünü iddia etti.

Açıklama şöyle:

Bugün sabah saat 05:30 sularında, Girne Dr. Akçiçek Hastanesi hemşiremiz, Hızır Acil ekibi ile aldığı ihbar için gittiği eski tünel bar civarında ciddi şekilde fiziksel şiddete uğramıştır. Tek amacı Acil ve Hızır Servislere de insanlara hızlı bir şekilde acil yardım ve kaliteli sağlık hizmeti sunmak olan hemşire arkadaşlarımıza bu yapılan kaçıncı saldırıdır.

Bu saldırı ve darp örnekleri son zamanlar da artmıştır. Sağlık alanı 24 saat çalışan bir sistemdir. Bu sistem de çalışan meslektaşlarımızın can güvenliği acil olarak sağlanmalıdır. Günde 17 saatlere kadar nöbet tutmak zorunda kalan arkadaşlarımızın bu gibi şiddet olayları ve olumsuz koşullarla çalışma motivasyonları iyice kırılmaktadır. Bu konularda acil olarak önlemler alınmalıdır. Özel Güvenlik Yasası’nın halen mecliste beklemektedir. Girne Dr Akçiçek hastanesinde 24 saat Hastane polisi gereksinimi ortadadır. İş güvenliği konusunda yasal olarak hastane çalışanları ve özellikle hemşire ve ebeler korunmalıdır.

Bizler Hemşireler ve Ebeler Sendikası olarak bu ve benzeri konulara da tüm hemşire ve ebe arkadaşlarımızın her zaman olarak arkasında olacağımızı bildiririz.

Bu saldırıları kınıyoruz ve en kısa sürede Sağlık Bakanlığı Yetkililerini bu konular ile ilgili olarak girişim ve yaptırımları uygulamaya davet ediyoruz.

KIBRIS TÜRK HEMŞİRELER VE EBELER SENDİKASI

YÖNETİM KURULU BAŞKANI

NİHAT ŞENCAN

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum