1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HASTANEDE PERSONEL EKSİKLİĞİ!
HASTANEDE PERSONEL EKSİKLİĞİ!

HASTANEDE PERSONEL EKSİKLİĞİ!

Kamu-Sen Genel Başkanı Mehmet Özkardaş çok acil ihtiyaç olan ve 8 kadrosu da boş bulunan Radyografer kadrosunun,

A+A-

KAMU-SEN RADYOGRAFER KADROLARININ DOLDURULMAMASI HALİNDE DEVLET HASTANESİ RADYOLOJİ BÖLÜMÜNDE GREV YAPACAĞINI AÇIKLADI

Kamu-Sen Genel Başkanı Mehmet Özkardaş çok acil ihtiyaç olan ve 8 kadrosu da boş bulunan Radyografer kadrosunun en az beşi için yetki verilmemesi halinde, 4-6 Ağustos tarihlerinde Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Radyoloji Bölümünde 3 günlük grev yapılacağını bildirdi.

Özkardaş, sorunun çözülmemesi halinde 11 Ağustos tarihinden itibaren acil vakaların dışında süresiz grev başlatılacağı uyarısında bulundu.

Özkardaş yazdığı ve Sağlık Bakanı Ahmet Gülle’yle ilgili bakanlıklar ve sendikalar mukayyitliğine de yolladığı yazıda, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Radyoloji bölümünde MR, Röntgen, Mamografi, Tomografi, Kemik Taraması gibi, hastalıkların teşhisinde temel oluşturacak çekimleri yapacak olan Radyograferlerin sayısının, artık 24 saat çalışmaları halinde bile yetmediğini bildirdi.

Özkardaş diğer hastanelerdeyse kadrosu Radyografer olmayan kişilerin görevlendirilmesi ile açığın kapatılmaya çalışıldığını kaydederek, “Halk sağlığına önem verdiğini söyleyenler bu söylemlerinin gereğini de yapmalıdırlar” ifadelerini kullandı.

“ONKOLOJİ HASTANESİ’NİN TAM HİZMET VERİP VEREMEYECEĞİ BELİRSİZ”

Şu anda mevcut hastanelerin servislerinde işin uzmanı çalışanlar olmadığını ve açıkların odacılarla, işçilerle ve taşeron firmalardan hizmet alımı ile kapatılmaya çalışıldığını iddia eden Özkardaş, yapılması planlanan Onkoloji Hastanesi bitirildiğinde tam hizmet verip veremeyeceğinin belirsiz olduğunu savundu.

25 Temmuz’da kadro talebine olumlu cevap alamadıkları için Radyoloji bölümünde bir günlük grev yaptıklarını ve sorunun çözülmemesi halinde, süresiz grev dâhil her türlü yasal hakkı kullanacaklarını belirttiklerini hatırlatan Özkardaş, geçici çözümü ve taşeron firmalardan hizmet satın alınmasını kabul etmediklerini açıkladı.

Özkardaş şu ifadelere yer verdi:

“Bu bağlamda çok acil ihtiyaç olan ve 8 kadrosu da boş bulunan Radyografer kadrosunun en az beşi için yetki verilmemesi halinde 4-6 Ağustos tarihlerinde (her iki tarih dahil) Lefkoşa B.N.D. Hastanesi Radyoloji bölümünde 08.00-13.00 saatleri arasında acil vakalar dışında üç günlük grev yapılacaktır.

Sorunun çözülmemesi halinde ise; 11 Ağustos tarihinden itibaren acil vakaların dışında süresiz grev başlatılacaktır.

Halkımızın yaşayacağı mağduriyetten ise, kadro yetkisi vermeyerek, sağlık hizmetlerini mesleki niteliği olmayanlara yaptırmak isteyen ve taşeron firmalardan sağlık hizmeti almaya çalışanlar sorumlu olacaklardır.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.