1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HASTANEDE SKANDAL!
HASTANEDE SKANDAL!

HASTANEDE SKANDAL!

Hayatının şokunu yaşadı!

A+A-

Kolu kırık oğlunu tedavi için götürdüğü hastanede, kendisinden 15 TL istenen baba, cebinde 10 TL olduğu için bunun yerine getiremedi ve hayatının şokunu yaşadı

Gazimağusa Devlet Hastahanesi polikliniğinde dün sabah saat 09.30 sıralarında meydana gelen olay, bu kadarına da pes dedirtti.  Kolu kırık olan 10 yaşındaki oğlu Erkin’i poliklinik servisine tedaviye  götüren baba Ahmet Soyal’dan  sıra numarası için 15 TL talep edildi. Üzerinde o anda 10 TL bulunan Ahmet Soyal’a, 5 TL eksik olduğu gerekçesiyle sıra numarası verilmediği iddia edildi.

Acılar içinde kıvranan evladını tedavi ettirememenin çaresizliğini yaşayan baba, “5 lira için beni geri çevirmeyin, çocuğumun tedvasini yapın” diyerek görevliden yardım istedi. Poliklinikteki isminin baş harfleri E.A olan görevlinin kendisine yardım yerine hakaret ettiğini ve çocuğunun yanında tekme sallayarak şişe savurduğunu anlatan Ahmet Soyal, yaşadıkları karşısında şok olduğunu söyledi. 

 

Saldırıya uğrayan baba konuştu...

Konu hakkında Geçitkale’deki evinde görüşüne başvurduğu Ahmet Soyal olayı şu sözlerle anlattı;

“Dün sabah kolu kırık olan oğlumu hastahaneye götürdüm. Sıra numarası vermek için benden 15 TL talep edildi. O an üzerimde 10 TL vardı çıkardım ve görevliye onu verdim. Görevli param eksik olduğu için sıra numarası veremeyeceğini söyledi. Ne söylediysem karetmedi.  Bir saat sonra bu sefer 10 yaşındaki oğlumu sıra numarası almak için görevlinin yanına yolladım.

10 yaşındaki oğluma da para vermediği için tedavi olamayacağını söyledi. Daha sonra görevli oturduğu yerden dışarı çıktı ve yanıma gelerek çocuğumun yanında bana tekme salladı. Elindeki su şişesini üzerime savurdu. Poliklinikteki onlarca insanın gözü önünde bana saldıran, hakaret eden görevliyi hastane başhekimine şikayet ettim. Onlar da bana gereken soruşturmayı yapacaklarını kamera görüntülerini inceleyeceklerini söyledi. Ben de polis şikayetçi olmadan evime döndüm. İşin üzücü tarafı benim başıma gelen olayın benzerini aynı görevli başkalarına da yapmış.”

 

Yetkililer olayla hemen ilgilendi

Ahmet Soyal ayrıca olayın duyulmasının hemen akabinde kendisini arayan ve ilgilenen Sağlık Bakanlığı müsteşarları ile Gazimağusa Devlet Hastahanesi Baş Hekimi Dr Aykut Üretici’ye   teşekkür ettiğini belirterek, “Ben kimsenin ekmeğinden olmasını istemem ama, bir baba olarak bugün hem evladımı param olmadığı için devlet hastanesinde tedavi ettirememenin hem de 10 yaşımdaki oğlumun yanında hiç haketmediğim hakaratlere uğramanın acısını yaşıyorum” dedi.

 

Üretici: Gereken yapılacak

Telofoniyen ulaşılan Gazimağusa Devlet Hastanesi Baş Hekimi Dr Aykut Üretici, kendisinin de bilgisine gelen olayı tasvip etmediğini söyledi. Bir personel ile bir vatandaş arasında  tartışma yaşandığını doğrulayan Üretici, hastahane yönetimi olarak olaya el koyduklarını, gereken incelemeleri ve araştırmaları yapacaklarını belirtti. Ahmet Soyal isimli vatandaşın şikayet dilekçesini aldıklarını,  olayın görgü tanıkları ile konuşacaklarını ve personelin suçlu bulunması halinde gereken her türlü disiplin işlemini uygulayacaklarını belirten Üretici, sağlık gibi kutsal bir görevde kimseye müsamaha gösterilmeyeceğini kaydetti.

Diyalog

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.