1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HASTANEDE SULAR DİNMİYOR!
HASTANEDE SULAR DİNMİYOR!

HASTANEDE SULAR DİNMİYOR!

Gazimağusa Devlet Hastanesi'nde olay üstüne olay!

A+A-

Hüseyin Çiçek
Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde geçtiğimiz Cuma günü Dr. Umut Altunç’un darp edilmesinin şoku henüz atlatılmadan, dün yine görev başındaki bir doktorun sözlü olarak hakarete uğradığı haberi geldi. Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde görev yapan Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şerife Özhuy, Poliklinik servisinde hastalarını muayene ettiği sırada oğlunu muayene ettirmeye gelen Fatma Nurettin isimli bir kadının sözlü saldırısına maruz kaldı.
Otizm hastası 25 yaşındaki oğlunu sıra numarası ve randevu almadan Gazimağusa Devlet Hastanesi Poliklinik servisine götüren ve emekli öğretmen olduğu öğrenilen Fatma Nurettin, sıra numarası ve randevu almadan oğlunu göz hastalıkları uzmanı Op. Dr Şerife Özhuy’a muayene ettirmek istedi.
Fakat hastalar bittikten sona oğlunun muayene olabileceği cevabını aldı. Sabırsızlanan anne sinirlenip Dr. Şerife Özhuy ile tartıştı ve “Şerefsizsin” diyerek hakarette bulundu.
Acil serviste muayene edildi
Özhuy’un uğradığı hakaret karşısında şikâyette bulunması üzerine polis, olayla ilgili yasal işlem başlattı. 25 yaşındaki gencin acil serviste muayene edildiği öğrenildi. Olay Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde üzüntü yarattı, özellikle son zamanlarda bu tür olayların artması hastane personeli arasında huzursuzluğa neden oldu.
Üretici: Sağlıktaki sistemsizliğin yarattığı sorunlar
Olayla ilgili Diyalog’a konuşan Gazimağusa Devlet Hastanesi Baş Hekimi Dr. Aykut Üretici, vakayı olağan dışı olarak değerlendirdi. Numara ve randevu almaya gelen bir hasta yakınının oğlunu tedavi ettirme talebinde bulunduğunu ve bu sıkıntının çözülmeye çalışıldığı sırada düşünmeden ani bir şekilde hareket ettiğini anlatan Üretici, bu gibi sıkıntıların nedeninin sağlıktaki sistemsizlikten kaynaklandığına işaret etti. Üretici bu sıkıntıları çözmeye çalıştıklarını kaydetti.
Özhuy: Saygısızlığın nedenini anlayamıyorum
Yaşadığı olay sonrası üzüntüsünü dile getiren Op. Dr. Şerife Özhuy, sıra numarası alıp bekleyenlerinde hasta olduğunu ve konu şahsın onların önüne geçerek oğlunu muayene ettirmeye çalıştığını, hatta sırada bekleyen hastalar arasında yaşı oldukça büyük hastalar olduğunu söyledi.
Günde 30’a yakın hasta muayene ettiklerini belirten Özhuy, son zamanlarda doktorlara yapılan bu tür saygısızlıkların nedenini anlamakta güçlük çektiğini ifade etti. Diğer devlet dairelerinde memurlara saldırılmazken, doktorların sürekli olarak bu tür saldırılara maruz kaldığını ifade eden Özhuy, hiçbir doktorun bu ve buna benzer davranışları hak etmediğini vurguladı.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.