1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HASTANEDE ''TACİZ'' EKSİKTİ!
HASTANEDE ''TACİZ'' EKSİKTİ!

HASTANEDE ''TACİZ'' EKSİKTİ!

3 SARHOŞ TACİZ ETTİ: Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Çocuk Servisi’nde çocuğuna refakat eden bir kadının alkollü oldukları iddia edilen 3 kişi tarafından tacize uğradığı öğrenildi. Kısa sürede yayılan olay hastanede paniğe neden oldu

A+A-

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Çocuk Servisi’nde tedavi altında bulunan 11 yaşındaki bir çocuğun annesinin dün gece yarısından sonra saat 02.30 sıralarında alkollü olduğu iddia edilen 3 erkek tarafından taciz edildiği öğrenildi.
Havadis’in güvenilir kaynaklardan edindiği bilgiye göre, ülkede turist olarak bulunan Almanya uyruklu kadın, yaşanan taciz olayının ardından paniğe kapılırken söz konusu kişiler, hemşirelerin hastanede bulunan güvenlik görevlilerini ve polisi çağırmasıyla binadan çıkarıldı.

Köse: Hastanede can ve mal güvenliği yok
Devlet Hastanesi’nde dün gece yaşanan bu utanç verici taciz olayı Ebeler ve Hemşireler Sendikası Başkanı Oğuz Köse tarafından doğrulandı.

Konu ile ilgili Havadis’e konuşan Oğuz Köse, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ndeki güvenlik yetersizliğine bir kez daha dikkat çekti.
Köse, olayın bilgilerine gitmesinin hemen ardından ilgili kurumlar ile iletişime geçtiklerini, son edindiği bilgiye göre de söz konusu, alkollü olduğu iddia edilen 3 kişinin hemşirelerin de polise yaptığı şikayet üzerine gözaltına alındığının öğrenildiğini söyledi.
Oğuz Köse, “Devlet hastanesindeki güvenlik sorunu ile ilgili defalarca eylem yaptık, bu anlamda yaşanan sorunları defalarca ilgili kurumlar ile görüştük, taleplerimizi ilettik ancak görülen o ki, sonuç değişmedi” dedi.
Birçok kez ebe ve hemşirelerin hatta diğer hastane personellerinin bazı kimseler tarafından darp edildiğini hatırlatan Köse, “Tüm yaşananlara rağmen hastanede ne yazık ki, halen daha yeterli can ve mal güvenliği yok” diye konuştu.

Köse, güvenlik şirketine ve polise çağrıda bulundu
Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde görevli güvenlik şirketine ve Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne çağrıda bulunan Oğuz Köse, “Lütfen koruduğunuz mekanlarda daha titiz olun ve gerekli hassasiyeti gösterin” dedi.
Köse, “Eğer gereli can ve mal güvenliğini sağlayamayacaksınız istifa edin” diyerek güvenlik şirketine ve Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne sitemde bulundu.

“Rezil olduk”
Hastanede dün gece yaşanan olayın ülke adına tam bir rezalet olduğunu kaydeden Ebeler ve Hemşireler Sendikası Başkanı Oğuz Köse, “Taciz edilen kadın ülkemizde turist olarak bulunuyordu. Ülkemizde çocuğunun başına gelen talihsiz bir kaza sonucu zaten mağdur olan kadın bir de devletin hastanesinde mağdur oldu. Kendini bilmez üç kişi tarafından yapılan bu çirkin hareket ve yetersiz güvenlik önlemi sanırım ne kadar çağdaş bir ülke olduğumuzu bir kez daha gözler önüne serdi. Kendimizi nasıl affettireceğiz ben bilemiyorum. Rezil olduk” diye konuştu.

“Yargıya başvuracağız”
Oğuz Köse, İhale Komisyonu tarafından imzalanan şartnameye göre, hastanede güvenliği sağlayan şirketin, yeterli güvenli sağlayamadığı takdirde sözleşmenin fes edilebileceğini söyleyerek, “Defalarca güvenlik sorunu yaşanmasına rağmen gerekli önlem alınmadı. Yaşanan bu son olaydan sonra da en kısa sürede gerekli önlemler alınmadığı taktirde Ebeler ve Hemşireler Sendikası olarak gerekli yasal yollara başvuracağız” dedi.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.