1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HASTANEDE YENİ UYGULAMA!
HASTANEDE YENİ UYGULAMA!

HASTANEDE YENİ UYGULAMA!

Dr. Burhan Nalbantoğlu hastanesinde yeni uygulama

A+A-

İZBUL: “MRI RANDEVULARI İÇİN ARTIK 4 AY BEKLENMİYOR. RAPORLAR 1 GÜNDE YAZILIYOR”

“ULTASON RANDEVULARININ 1 HAFTAYA İNDİRİLMESİ İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATILDI”

“İNSÜLİN ALAN DİYABET HASTALARIMIZ, İLAÇLARINI DIŞARDAKİ DOKTORLARDA YAZDIRABİLECEK. BUNUN İÇİN ÖZEL REÇETELER DAĞITACAĞIZ”

“ACİL SERVİSİN YÜKÜ AZALTILACAK”

Sağlık Bakanı Salih İzbul, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde günlük işleri rahatlatacak bir takım düzenlemelere gidildiğini açıkladı.

MRI randevuları için artık 4 ay beklenmediğini ve daha erken sürede randevu verilmeye başlandığını kaydeden İzbul, raporların da 1 günde hazırlandığını belirtti. İzbul, ultrason randevularının da daha erken alınması için çalışma başlatıldığını bildirdi.

İnsülin alan diyabet hastalarının, ilaçlarını dışarıdaki doktorlarda yazdırabileceğini kaydeden Salih İzbul, bunun için özel reçete dağıtılacağını belirtti.

Sağlık Sağlık Bakanı Salih İzbul, bugün yaptığı açıklamada, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde günlük işleri rahatlatacak düzenlemelerin tamamının kısa sürede hayata geçeceğini söyledi. İzbul, Genel Sağlık Sigortası’nın uygulamaya başlamasıyla sıkıntı duyulan birçok konuda ferahlama yaşanacağını, daha kaliteli ve iyi hizmet sunulabileceğini kaydetti.

“ARTIK MRI RANDEVULARI ÇOK ERKEN ZAMANA VERİLİYOR”

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde bugüne kadar MRI randevularında ve raporlamasında büyük aksamalar yaşandığını anımsatan İzbul, yeni düzenlemeyle randevuların çok hızlı bir şekilde ve erken bir zamana verilmeye başlandığını belirtti.

İzbul,“Hastanemizde uzun bir süreden beridir MRI randevularında büyük aksamalar oluyordu. MRI için hastalarımıza 3-4 ay sonrasına randevu veriliyor, raporlamalar da geç okunuyordu. Yaptığımız yeni düzenlemeyle çok kısa bir süre içerisinde ve çok hızlı bir şekilde MRI randevuları verilmeye başlandı. Raporlamalar da bir gün içerisinde yapılıyor ki bu çok önemli bir şeydir” dedi.

“ULTASON RANDEVULARI 2 AYDAN 1 HAFTAYA İNDİRECEK ÇALIŞMALAR”

Ultrason randevularında da bir takım değişikliğe gidildiğini belirten İzbul 1-2 aya verilen randevuların, bir hafta veya 3-5 gün içerisinde verilmesi için çalıştıklarını kaydetti.

“İNSÜLİN ALAN HASTALARI HASTANEDE UZUN SÜRE BAKLEMEYECEK”

Bakan İzbul, insülin alan diyabet hastalarının hastanede uzun süre beklememeleri için tüzük değişikliğine gittiklerini ve değişikliği Bakanlar Kurulu’na sunacaklarını kaydetti.

İzbul, “Diyabet hastaları insülin almakta sıkıntı çekiyorlardı. İlgili tüzükte yaptığımız değişikle insülin alan diyabet hastalarımız, ilaçlarını dışarıdaki doktorlara da yazdırabilecek. Bunun için özel reçeteler dağıtacağız. Hastaneye gittikten sonra da hiç sıra beklemeden küçük bir mühür işlemini yaptıktan sonra gidip eczaneden insulünlerini alabilecekler” dedi.

“ACİL SERVİS’İN YÜKÜ AZALTILACAK...”

Bakan İzbul, Acil Servis’in yükünü azaltmak ve gerçek anlamdaki acil kişilerin tedavi görmelerini sağlamak için bazı önlemler üzerinde çalıştıklarını da kaydetti.

İzbul, “Acilde oldukça fazla yığılmalar oluyor, bununla ilgili çok yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Yakın zamanda bazı düzenlemeleri hayata geçirip acilin yükünü azaltmaya çalışacağız” dedi. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.