1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HASTANELERDE KAOS SON ANDA ÖNLENDİ
HASTANELERDE KAOS SON ANDA ÖNLENDİ

HASTANELERDE KAOS SON ANDA ÖNLENDİ

Kaos yaşanabilir.. Bakan son anda müdahale etti;

A+A-

 

Girne Akçiçek ve Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu devlet hastanelerinin güvenliğini sağlayan bir özel güvenlik şirketi ile yapılan ihale süresi Temmuz ayında sona erdi. 14 Temmuz’dan beri Sağlık Bakanlığı yeni ihaleye çıkmadı. Bir ayı aşkındır sözleşme süresi sona eren şirkete bu tarihten itibaren de herhangi bir ödeme yapılmadığı için şirket çalışanları da mağdur edilmiş oldu. 

Kaos yaşanabilir

Sağlık Bakanlığı ile yapılan görüşmelerde sonuç alamayan şirket dün bakanlığa gönderdiği yazıda, kısa sürede sonuç alınamazsa personelini hastanelerden çekeceğini bildirdi. Hastanelerden güvenlik personelinin çekilmesiyle büyük bir kaos yaşanacağı ifade edildi. Özellikle gece saatlerinde hastanelerde yaşanan olayların güvenlik personeli sayesinde önlendiği belirtilerek, bakanlığın bir an önce soruna çare bulması gerektiği ifade edildi.

 Bakan son anda müdahale etti

 

Haber yayına hazırlanırken Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Dr. Ömer Gür ile yapılan telefon görüşmesinde, bakanın son anda şirket yetkilileri ile bir görüşme yaptığı ve şimdilik şirket ile uzlaşı sağlandığı, yeni ihaleye çıkılana kadar şirketin güvenliği sağlayacağı konusunda güvence verildiği öğrenildi. Böylelikle son anda hastanelerde yaşanabilecek kaos önlenmiş oldu.

Haberal Kıbrıslı

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.