1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HASTANENİN ALTYAPISI İYİLEŞTİRİLMELİ!
HASTANENİN ALTYAPISI İYİLEŞTİRİLMELİ!

HASTANENİN ALTYAPISI İYİLEŞTİRİLMELİ!

Güzelyurt ve Lefke’nin tam ortasında 90 yıldır hizmet veren Cengiz Topel Hastanesi var;

A+A-

 

Lefke Çevre Platformu, yeni hastane yapımı yerine Cengiz Topel Hastanesi’nin, II. sınıf hekimlik hizmetlerini eksiksiz olarak verebilen fiziki altyapı, cihaz, ilaç, tıbbi malzeme, doktor  ve  gerekli personele sahip bir düzeye çıkarılmasını talep etti.

Platform tarafından yapılan yazılı açıklamada, Bakanlar Kurulu’nun Güzelyurt bölgesinde yeni hastane yapılması için yer tahsisine karar verdiğine işaret edilerek, Güzelyurt ve Lefke’nin tam ortasında 90 yıldır hizmet veren Cengiz Topel Hastanesi bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, söz konusu hastanenin kadrosunda 20’ye yakın doktor bulunmasına karşın doktorların büyük çoğunluğunun, burada görev yapmak istemedikleri için  başka yerlerde görevlendirildikleri iddia edildi.

Açıklamanın devamında; “Bu hastanenin etkinliği ve verimliliği, tıpkı Lefke bölgesindeki diğer devlet kurumlarına yapıldığı gibi, gelen giden hükümetlerin zayıf ve zafiyet dolu politikaları tarafından zayıflatılmış ve zaman zaman da kapatılması veya kapasitesinin iyice düşürülmesi gündeme gelmiştir” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, “Kıbrıs’ta bulunan hiçbir hastane veya sağlık merkezinin Cengiz Topel Hastanesi’nin içinde bulunduğu doğal ortam ve potansiyele sahip olmadığı” vurgulanarak, yeni hastane yapımı yerine Cengiz Topel Hastanesi’nin  altyapısının güçlendirilmesi istendi.

Açıklamada, sağlık hizmetlerinin Güzelyurt’a kaydırılması halinde Lefke halkının büyük mağduriyet ve sorunlarla karşılaşacağı; yeni hastane yapımı konusunda ısrarcı olunduğu takdirde Lefke’deki   sivil toplum örgütlerinin eylem planı ortaya koyacağı belirtildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.