1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ‘HATA YAPTIK’
‘HATA YAPTIK’

‘HATA YAPTIK’

‘Hata yaptık’

A+A-

Markette unutulan cüzdanın içindeki 2 bin Euro ile 710 TL’yi cebe indiren Amanda ile Richard, daha sonra özür dileyip tüm parayı iade etti

Melin DOBRAN
Girne’ye bağlı Lapta’da faaliyet gösteren Hoşbeş isimli markette unutulan cüzdanın içindeki 2 bin Euro ile 710 TL’yi cebe indiren Amanda ile Richard, daha sonra özür dileyip tüm parayı iade etti. Cüzdanın içerisindeki parayı çalan Amanda Roxy Butler ile suç ortağı olduğu belirtilen Richard Stuart Cadd tutuklanarak dün Girne’de mahkemeye çıkarıldı.
Zanlı Butler’in rafta unutulan cüzdanı çantasına atıp marketten çıkardığı, market önündeki araçlarında zanlı Cadd ile birlikte cüzdan içerisindeki 2 bin Euro ile 710 TL’yi çaldıkları ve daha sonra Butler’in boş cüzdanı manav bölüme bırakıp gittikleri belirtildi.

Cüzdanı alıp çantasına koydu…
Haklarında başlatılan soruşturma tamamlanarak dün teminat talebi ile duruşmaya çıkarılan zanlılar hakkındaki iddialar aktarıldı. Polis, Lapta’da faaliyet gösteren Hoşbeş markette meydana gelen hırsızlık olayını anlattı. Polis, S.K isimli bir şahsın cüzdanını market rafında unuttuğunu, cüzdanı bulan zanlı Amanda Roxy Butler’in önce alış veriş sepetine koyduğu cüzdanı daha sonra çantasına koyarak market dışına çıkardığını söyledi.

İçindeki parayı aldı cüzdanı geri bıraktı
Polis, zanlı Butler’in cüzdan içerisinde bulunan 2 bin Euro ve 710 TL’yi aldıktan sonra cüzdanı manav bölümündeki kasa içerisine bıraktığını belirtti. Şikayet üzerine başlatılan soruşturmada zanlının marketin güvenlik kameraları görüntülerinden tespit edildiğini kaydeden polis, zanlının Karşıyaka’da tespit edilerek gözaltına alındığını belirtti.

Gönüllü ifade verip suçlarını kabul ettiler
Polis, zanlının gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini, cüzdandan aldığı tüm parayı polise iade ettiğini söyledi. Zanlı Richard Stuart Cadd’ın da zanlı Butler’in suç ortağı olduğu gerekçesi ile gözaltına alındığını kaydeden polis, her iki zanlının İngiliz vatandaşı olduğunu, ülkeye 90 günlük vize ile geldiklerini ifade etti.

Tutuksuz yargılanacaklar…
Polis, zanlılar hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını belirterek teminata bağlanmalarını talep etti.
Talebi değerlendiren mahkeme zanlıların yurt dışına çıkışlarının yasaklanmasına ve 2’er bin TL tutarında nakit teminat yatırarak tutuksuz yargılanmalarına emir verdi.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.