1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HATAY KÜLTÜR DAYANIŞMA DERNEĞİ BAŞKANLIĞI’NA YENİDEN BERTAN ZAROĞLU SEÇİLDİ
HATAY KÜLTÜR DAYANIŞMA DERNEĞİ BAŞKANLIĞI’NA YENİDEN BERTAN ZAROĞLU SEÇİLDİ

HATAY KÜLTÜR DAYANIŞMA DERNEĞİ BAŞKANLIĞI’NA YENİDEN BERTAN ZAROĞLU SEÇİLDİ

Hatay Kültür Dayanışma Derneği Başkanlığı’na yeniden Bertan Zaroğlu seçildi.

A+A-

Hatay Kültür Dayanışma Derneği Başkanlığı’na Bertan Zaroğlu yeniden seçildi.

Hatay Kültür Dayanışma Derneği Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Hakan Yıldırım yaptığı açıklamada, derneğin olağanüstü genel kurulunun dün gerçekleştirildiğini belirterek, genel kurulda, derneğin yetkili organlarının belirlendiğini kaydetti.

Genel Kurul’da yapılan seçimde, Şekip Hatay asbaşkan, Emre Dalgıç genel sekreter, Ömer Yayla mali işler sorumlusu, Selim Kanlı kültürel işler sorumlusu, Mustafa Kaplı sosyal işler sorumlusu, Abdullah Akar örgütlenme sorumlusu, Ömer Eğer lokal taşınır taşınmaz mal varlığı sorumlusu, Semir Dağlı faal üye oldu.

Öte yandan danışma kurulu başkanlığına Osman Akhan, basın ve halkla ilişkiler sorumluluğuna Hakan Yıldırım, gençlik örgütü başkanlığına Ahmet Manga ile Ahmet Çamır, kadın kolları başkanlığına Beste İri ile öğrenci birliği başkanlığına Ali Birsen İrsen getirildi.

Genel başkan seçilen Bertan Zaroğlu yaptığı konuşmada, yeniden seçilmekten duyduğu mutluluğu dile getirerek, şunları söyledi:

“Yaşam biçimimizi, ileriye dönük bütün umutlarımızı, çocuklarımızın istikbalini bu topraklarda kurduk. Ülkemizin ekonomik kalkınma savaşında üzerimize düşeni layığı ile yaptık. Türk olmanın onurunu yaşayan insanlar olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devleti’nin vatandaşı olmaktan da gurur duyuyoruz. Bugün benim için çok anlamlı bir gün, 12 yıl aradan sonra bir hatadan dönerek Hatay (lılar) kelimesini bırakıp Kıbrıs Türk Hatay Kültür Dayanışma Derneği olarak devletimize hizmete devam edeceğiz. Bu topraklarda yaşayıp ötekileştirilmeyi kabul etmediğimiz gibi kendi kendimizi de Hataylılar ismi ile ötekileştirmeyeceğiz. KKTC vatandaşlığı ortak paydasında herkes Kıbrıslı Türk’tür.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.