1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. HATAY'DA GÖSTERİLER SIRASINDAKİ ÖLÜM ATEŞLİ SİLAHTAN "DEĞİL"
HATAY'DA GÖSTERİLER SIRASINDAKİ ÖLÜM ATEŞLİ SİLAHTAN "DEĞİL"

HATAY'DA GÖSTERİLER SIRASINDAKİ ÖLÜM ATEŞLİ SİLAHTAN "DEĞİL"

VALİ LEKESİZ: "YAPILAN OTOPSİ SONUCUNA GÖRE ÖLÜM SEBEBİNİN FARKLI OLDUĞU, HERHANGİ BİR ATEŞLİ SİLAH YARALANMASI SONUCUNDA HAYATINI KAYBETTİĞİNE İLİŞKİN BULGULARIN OLMADIĞI ANLAŞILMIŞTIR"

A+A-

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, dün kentte düzenlenen gösteriler sırasında bir kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili "Yapılan otopsi sonucuna göre ölüm sebebinin farklı olduğu, herhangi bir ateşli silah yaralanması sonucunda hayatını kaybettiğine ilişkin bulguların olmadığı anlaşılmıştır" dedi.

Lekesiz, Valilik bahçesinde düzenlediği basın toplantısında, dün saat 23.35 sıralarında Abdullah Cömert isimli bir vatandaşın Armutlu Mahallesi'ndeki gösteriler sırasında "kimliği belirsiz kişiler tarafından açılan ateş sonucunda yaralı olarak geldiği Antakya Devlet
Hastanesi'nde hayatını kaybettiğini" ilk elde edilen bilgilere göre kamuoyuyla paylaştıklarını hatırlattı.

Konuyla ilgili Hatay Cumhuriyet Başsavcılığının bugün basın açıklaması yaptığını anımsatan Lekesiz, şöyle devam etti:

"Yapılan otopsi sonucuna göre ölüm sebebinin farklı olduğu, herhangi bir ateşli silah yaralanması sonucunda hayatını kaybettiğine ilişkin bulguların olmadığı anlaşılmıştır. Özetlemek gerekirse belirlenen otopsi raporunda ateşli silaha ait giriş-çıkış deliği ve beyin dokusunda trace oluşturmuş herhangi bir lezyon rastanmadığı, yapılan muayenede başının arkasında çökme nitelikli parçalı kafatası kırığı ve üzerinde yarım ay şeklinde 4 santimetre çapında kemiğe kadar ulaşan bir yırtığa rastlanıldığı belirtilmiştir. Takdir edersiniz ki kesin ölüm sebebi yapılacak araştırma ve inceleme sonucu Adli Tıp Kurumunca düzenlenecek rapor sonucunda anlaşılabilecektir. Ancak Hatay Cumhuriyet Başsavcılığının yaptığı açıklamaya göre, mevcut otopsi raporuna göre ateşli silaha ait giriş çıkış deliği ve beyin dokusunda trace oluşturmuş herhangi bir lezyon rastanmadığını belirlenmiştir. Bu vesileyle bir kez daha hayatını kaybetmiş vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum."

Lekesiz, bir gazetecinin "Kafasına biber gazı isabet edip o şekilde öldüğü yönünde iddialar bulunduğunu" söylemesi üzerine, "Tüm bunlarla ilgili olarak başsavcılığımızın elindeki otopsi raporuna göre yaptığı açıklama ortada. Onun dışında fazla bir şey söyleyebilme durumunda değilim takdir edersiniz" dedi.

Vali Lekesiz bir soru üzerine kentte okulların tatil edildiği yönündeki iddiaların da gerçeği yansıtmadığını söyledi.

 

Kaynak: TAK

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.