1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “HAVA, İKLİM VE GENÇLERLE ETKİLEŞİM”
“HAVA, İKLİM VE GENÇLERLE ETKİLEŞİM”

“HAVA, İKLİM VE GENÇLERLE ETKİLEŞİM”

“Doğru adımlar atmazsak, çocuklarımıza bırakacağımız mirası kaybedeceğiz”

A+A-

ÇEVRE VE DOĞAL KAYNAKLAR BAKANI BAKIRCI, KÜRESEL ISINMANIN ETKİLERİNE DEĞİNDİ

BAKIRCI: “FARKINDALIK YARATMAK ÖNEMLİ”

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı, ülkede bu yıl yaşanan kuraklığın, küresel ısınmanın etkisiyle meydana geldiğini belirterek, “Doğru adımlar atmazsak, çocuklarımıza bırakacağımız mirası kaybedeceğiz” dedi.

“23 Mart Dünya Meteoroloji Günü” etkinlikleri çerçevesinde Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı ile Meteoroloji Dairesi Müdürlüğü tarafından bugün düzenlenen “Hava, İklim ve Gençlerle Etkileşim” paneli, Meteoroloji Dairesi Müdürü Raif İlker Buran ve Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı’nın konuşmalarıyla başladı.

Konuşmaların ardından Bakırcı, Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, Yrd. Doç. Dr. Betuğ Akıntuğ ve Dr. Sedef Çakır’a plaket takdim etti.

Panel kapsamında,  Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu “Küresel İklim Risk Yönetimi”, Yrd. Doç. Dr. Betuğ Akıntuğ “2010 Bostancı, Güzelyurt Taşkını ve Çözüm Önerileri”, Dr. Sedef Çakır “Hava Tahmininde Gelinen Son Nokta: Ensemble”, Meteoroloji Yüksek Mühendisi Mediha Orun Sarp “Kıbrıs’ta Etkili Olan Ekstrem Hava Olayları ve Nedenleri”, Meteoroloji Mühendisi İldem Çiyiltepe Sert “Bulut Tohumlama” konularında sunum yapacak.

Panel, Kıbrıs Türk Meteoroloji Derneği Başkanı Enver Doygunel’in konuşmasıyla tamamlanacak.

BURAN: “GENÇLERİN SORUMLULUK ALMASINI İSTİYORUZ”

Meteoroloji Dairesi Müdürü Raif İlker Buran, “Dünya Meteoroloji Günü”nün tarihçesiyle ilgili bilgi vererek, 23 Mart’ta farkındalığı artırma amaçlı etkinlikler düzenlendiğini belirtti.

Buran, günümüzde gençlerin daha iyi yetiştiklerini, teknoloji ile içi içe olduklarını söyleyerek, meteoroloji ile ilgili alanların üst düzey bilgisayar kullanımı gerektirdiğini belirtti. Gençlerin bu alanlara yönelerek, daha fazla sorumluluk almalarını istediklerini söyleyen Buran, bu noktada da farkındalığın öneminin ortaya çıktığını ifade etti.

Ülkede meteorolojide ve hava tahminlerinde “üst düzey başarı sağlandığını” söyleyen Buran, bu noktaya gelinmesinde emeği olan herkese teşekkür etti.

BAKIRCI: “FARKINDALIK YARATMAK ÖNEMLİ”

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı, 50 yıl öncesi ile bugün arasında teknoloji ve bilgi açısından çok büyük ilerlemeler yaşandığını söyledi.

Bakırcı, insanoğlunun geleceğini tehdit eden çevre sorunlarına dikkat çekerek, bu konularda farkındalık yaratmanın önemine değindi.

“Önümüzdeki yüzyılın sonunda deniz ve hava sıcaklığı 4 derece artacak” diyen Bakırcı, kürsel ısınmadan kaynaklanan sorunların günümüzde de hissedilmeye başladığını söyledi.

Ülkede bu yıl yaşanan kuraklığın küresel ısınmanın etkisiyle meydana geldiğini kaydeden Bakırcı, “Doğru adımları atamazsak, çocuklarımıza bırakacağımız mirası kaybedeceğiz” dedi.
 
Bakırcı, meteoroloji alanında hizmet veren herkese teşekkür etti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.