1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HAVA TRAFİK KONTROLÖRLERİ SENDİKASI KAMU REFORMU YASASI’NI ELEŞTİRDİ
HAVA TRAFİK KONTROLÖRLERİ SENDİKASI KAMU REFORMU YASASI’NI ELEŞTİRDİ

HAVA TRAFİK KONTROLÖRLERİ SENDİKASI KAMU REFORMU YASASI’NI ELEŞTİRDİ

Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası (HTKS) Kamu Reformu Yasası’nı eleştirdi ve kamuda gerçek anlamda bir reform yapılmasının yanında olduklarını; bu yasanın bu şekilde onaylanmasına tamamen karşı olduklarını belirtti.

A+A-

SENDİKA KAYGILARI DİKKATE ALINMAZSA  GREV YAPABİLECEĞİ  UYARISINDA BULUNDU

Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası (HTKS) Kamu Reformu Yasası’nı eleştirdi ve kamuda gerçek anlamda bir reform yapılmasının yanında olduklarını; bu  yasanın bu şekilde onaylanmasına tamamen karşı olduklarını belirtti.

HTKS kaygıları dikkate alınmadığı takdirde grev yapabilecekleri uyarısında da bulundu.

HTKS Başkanı Cem Kapısız  yaptığı yazılı açıklamada,  yeni kamu yasasının eskisinden daha kötü uygulamalara yol açtığı savunarak “Bu yasa Kamu Hizmet Komisyon’unun sınavlarla ilgili tüm yetkilerine müdahale eden, partizanlığın tavan yaptığı bir yasa olarak karşımızdadır” denildi.

Kapısız çalışanların sahip oldukları en temel hakların bile bu yasayla kaldırılmaya çalışıldığını da ileri sürdü.

Hava trafik kontrol hizmetlerinin bu yasa taslağında operasyonel olarak yanlış bir sınıfta tanımlandığını ve bu durumun bazı mağduriyet ve tıkanıklıklara sebep vereceği görüşünü ortaya koyan Kapısız, “Sendikamızın kaygıları dikkate alınmaz ve partizanlığın önü net olarak kapatılmaz ise Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası, düzenli olarak Ercan’da Grevde olacak ve çalışanın yanında olduğunu iddia eden bu hükümetin yasakçı tavırları vereceğimiz mücadeleye engel olamayacaktır” dedi.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.