1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HAVAALANI ÖNÜNDEKİ KAOS SÜRÜYOR
HAVAALANI ÖNÜNDEKİ KAOS SÜRÜYOR

HAVAALANI ÖNÜNDEKİ KAOS SÜRÜYOR

HAVAALANI ÖNÜNDEKİ KAOS SÜRÜYOR

A+A-

Ercan Havaalanı’nı 25 yılığına alan T&T şirketinin Genel Müdürü Özçelik, havaalanının kendilerine devri konusunda halen sıkıntılar yaşandığını söyledi.

TT Havalimanı İşletmeciliği İnşaat Sanayi ve Ticaret Şirketi Ltd Genel Müdürü M. Serhat Özçelik, Ercan Havaalanı’nın yer teslimiyle ilgili sıkıntılar bulunduğunu belirterek, sorunların bir an önce aşılıp inşaata başlamak istediklerini söyledi.
Ercan’ın devri konusunda yaşanan sorunların ihaleye çıkmadan önce çözülmüş olması gerekirken bunun yapılmadığını ifade eden Özçelik, şu anda İstanbul Handling’in hükümet ile ilgili hukuki sürecin devam ettiğini söyledi.
Ercan kendilerine teslim edilmediği için inşaata halen başlayamadıklarını savunan Özçelik, İstanbul Handling’den kalan hangarla ilgili mahkeme süreci sürüdüğü için bir şey söylemek istemediğini, ancak tüm bunların yapılacak olan yatırımı engelleyen faktörler olduğunu belirtti.
İstanbul Handling’in ambarının bulunduğu yerin yeni yapılacak pistin ortalarına geldiğine dikkat çeken Özçelik, hükümetin bu sorunu çözmesini umduğunu kaydetti.
Serhat Özçelik, yeni terminal binası, pist ve apronun yapılarak turizm ülkesindeki havaalanının üst düzeye getirilmesinin şart olduğunu, bu konuda ise tüm çalışmaların yapıldığını hatırlatarak, “Biz bir an önce işimize başlayıp yolumuza bakmak istiyoruz” dedi.
Ercan’ın binasını devraldıklarından sonra üç kademeli bir plan yaptıklarını, ilkinin fiziki altyapının geliştirilmesi olduğunu kaydeden Özçelik, ardından hava sahası dahil olmak üzere pistler, apron ve terminalde çok büyük sıkıntılar bulunduğunu bunların giderilmesine yönelik ciddi çalışmalar yapıldığını söyledi.

Çömlekçi Çiftliği ve yol halen teslim edilmedi

Serhat Özçelik, ihale kapsamı içinde ve yeni pistin uzayacağı bölgelerde kalan Çömlekçi Çiftliği ve Akıncılar’a giden yolun kendilerine halen devredilmediğini ifade ederken, bu konuda henüz bir çalışma da göremediğini kaydetti.
İnşaata başlayabilirlerse, yeni hava limanını üç yıl içerisinde bitirebileceklerini kaydeden Özçelik, Taşyapı ve Terminal Yapı’nın Türkiye’de büyük şirketler olduğunu ifade ederek, yeni terminal için getirilecek körükler ve bagaj sistemlerinin siparişlerinin verilmesi halinde 18 ay sonra teslimatın gerçekleşebileceğini hatırlattı.

Şimdi Ercan’ı modern yaptık

Serhat Özçelik, binada ayrıca elektrik ve kanalizasyonla ilgili çalışmalar yaptıklarını ve binanın tasarımının 8 bin yolcuya hizmet verecek şekilde ayarlandığını kaydederek, “Geçtiğimiz 2014 yılında Ercan’a gelip giden yolcu sayısı 3 milyon 210 bin kişi oldu. Biz bina içerisinde birçok çalışma yaptık. Yolcu akışını değiştirerek giden yolcuyu üst kata taşıdık. Temizlikten iş akışına kadar danışmadaki personelin cevap şekline kadar hepsi düzenlendi, sorunlar giderildi.”
Ercan’da işletmelerle ilgili hiçbir sıkıntı olmadığını anlatan Özçelik, iki aydır Ercan’daki yolcu memnuniyet ve memnuniyetsizlikleri ölçmeye başladıklarını kaydederek, memnuniyetlerin çok daha fazla olduğunu, memnuniyetsizliği, “anonsların anlaşılmaz olduğu” noktasında yoğunlaştığını gördüklerini kaydetti.
Kıbrıslıların çok seyahat eden bir halk olduğunu ancak, memnuniyetsizlikler noktasında halen bir sonuç alınamadığını ifade eden Özçelik, Ercan’ın önündeki trafik akışındaki sıkıntının devam ettiğini, düzenleme yapmak istedikleri zaman ise yetkililerin, “Bu yollar bize ait. Burada düzenleme yapamazsınız” dendiğini anlattı.

Havaalanı önündeki kaos sürüyor

Şu anda havalimanının önünde bir kaos yaşandığına dikkat çeken Serhat Özçelik, bu konuda yeterli cezalar kesilmediği gibi belediyenin de yetersiz kaldığını söyledi.
Bu konuda emniyetten yardım istediklerini ancak, sorumluluk alanlarına girmemesine rağmen, vatandaşların sorumluluğu kendilerine yüklediğini anımsatan Özçelik, trafik konusunda yapılabilecek ne varsa işbirliği içinde yapılması gerektiğini kaydetti.
Özçelik, terminalin önünde duran tur otobüsleri ve gazino araçlarına oto parkta özel alanlar tahsis ettiklerini ifade ederek, bu çalışmaları yaparken dünyanın farklı ülkelerine bakarak bunu gerçekleştirildiğini söyledi.
Ercan’ın dışına araç park edilmemesi için polis ve belediyenin gerekli tedbirleri alması gerektiğini anlatan Özçelik, içerideki araç kapasitesinin bin 100 olduğunu, yeni bir alanı daha oto park haline getirdiklerini hatta engelli araç park yerinin de yer aldığını belirtti. Kanunsuz olarak çift sarı çizgiye çok sayıda araç park edildiğine dikkat çeken Özçelik, özellikle Ercan’ın telli bölgesinin dışındaki araç parklarının engellenmesini istedi.
Yalnız Ercan’da değil dünyadaki tüm havaalanlarındaki fiyatların normal fiyatların üzerinde olduğunu anlatan Özçelik, havaalanlarının işletme maliyetleri yüksek olduğu için fiyatların yüksek tutulduğunu bunun da işin doğası olduğunu söyledi.

9 körüklü 24 uçak park yeri olacak

Serhat Özçelik, dört yıl içerisinde yeni bir terminal binası, apron ve uçak pisti yapacaklarını anlatarak, şu anda kullanılan terminal binasının 20 bin metrekare olduğunu, yeni yapılacak inşaatın 150 bin metrekareye ulaşacağını belirtti.
Şu anki terminalin yedi katı büyüklüğünde bir terminal yapılacağını savunan Özçelik, yeni binanın 107 bin metrekare olacağını ve içinde dokuz körük yer alacağını kaydetti. Şu anda 8 tane olan uçak park yerinin yeni binada 24’e çıkacağına işaret eden Özçelik ayrıca, aralarında günün ihtiyaçlarına cevap verecek, otomatik bagaj sistemlerinin de bulunduğu yeni sistemlere geçileceğini sözlerine ekledi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.