1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HAVADA BOMBA PANİĞİNİ YAŞAYANLAR ANLATTI!
HAVADA BOMBA PANİĞİNİ YAŞAYANLAR ANLATTI!

HAVADA BOMBA PANİĞİNİ YAŞAYANLAR ANLATTI!

Ercan-Ankara seferi esnasında yaşanılan korku dolu anları uçaktaki yolcu

A+A-

Dün saat 06.45’te Ercan-Ankara seferini yapan, içi yolcu dolu Anadolu Jet uçağını, üzerinde bomba olduğunu iddia eden bir kişi,  “1 Mayıs eylemi” için zorla İstanbul’a kaçırmak istedi.

Kendini uçağın tuvaletine kilitleyerek, “Üzerimde bomba var, uçağı İstanbul’a götürün, yoksa bombayı patlatırım” diyen korsan, yolculara korku dolu anlar yaşattı.

Yolcular arasında DP Milletvekili Hasan Taçoy, eşi Azra Taçoy, eğitimci Erdoğan Saraçoğlu  ve tanınmış kişilerden Kansu Aksu da bulunuyordu.

Kapandığı tuvaletten yüksek sesle mesaj veren hava korsanı “ nevigasyon sisteminden uçağı takip ediyorum. Nereye indiğinizi görebilirim. Eğer İstanbul’a inmezseniz bombayı patlatacağım” dedi.
Kasptan ise, bunun mümkün olamayacağını bildiği için Ankara üzerinde 45 dakika kadar dolaştıktan sonra, meydan müdürlüğünden de onay alarak Esenboğa’ya iniş yaptı.

Bu sırada, uçağın kaptan pilotu, kendini tuvalete kilitleyen eylemciyi dışarıya çıkarabilmek için yoğun çaba sarfetti.

Eylemci Esenboğa’da etkisiz hale getirildi.

Büyük bir panik yaşandı

Uçakta bulunan yolculardan Kansu Aksu, yaşanılanları, şöyle anlattı:

“Sabah 06.45 uçağı ile Ercan’dan havalandık. Normalde 07.45’te Esenboğa’ya inecekti. Yaklaşık 45 dakika kadar havaada dolaştık ve saat 09.15’te biz uçaktan çıktık.  

Tüm yolcular büyük panik ve heyecan yaşadık. Bir yolcu, ‘üzerimde bomba var’ diye kendini tuvalete kilitledi ve bunun 1 Mayıs eylemi olduğunu söyledi. Eylemci uçağın İstanbul’a inmesini istedi. Uçak Ankara’ya inince bizi apartopar uçaktan indirdiler.

Eylemci bir kişiydi. Uçakta, DP-UG Genel Sekreteri Hasan Taçoy ve eşi Azra Taçoy, YDÜ’den öğretim görevlileri, Erdoğan Saraçoğlu da vardı. Uçak doluydu.

Eylemciye müdahaleyi kaptanlar yaptı. Kapı önünde bayağı bir yığılma oldu. Bizlere, yerlerimizden kalkmamamız söylendi. İnsanlar büyük panik içindeydi. Yolcular olup biteni anlamaya çalışarak, birbirine “ne oluyor” diye soru soruyordu.

İnecekken tekrar havalandı

Uçak inişe geçmişken, tekrar havalanınca olay anlaşıldı. Uçak pisti pas geçti ve havalandı. Eylemci, ‘üzerimde bomba var, navigasyon sisteminden takip ediyorum, inerseniz patlatacağım’ demiş. Uçak inmedi ve tekrar havalandı. Ben önce, bir kişinin uçağın tuvaletinde kilitli kaldığını sanmıştım. Uçak tekrar havalanınca olay anlaşıldı. Havalanan uçak Ankara üzerinde döndü.

Pilotu tehdit etti

Pilot tuvalete yaklaşıp, eylemciyle konuştu. Eylemci, “1 Mayıs eylemi için bu bombayı giydim, uçağı İstanbul’a götürün’ diye pilota talimat verip, tehditler savuruyordu.

‘Üzerimde bomba var, uçağı İstanbul’a götürün, götürmezseniz, nevigasyon sisteminden takip ediyorum, nereye indiğinizi görüyorum, İstanbul’a inmezseniz bombayı patlatacağım’ diye pilotu tehdit etti. Uçak inince, bizi hızlı bir şekilde uçaktan indirdiler ve alandan ayrıldık. Büyük panik yaşadık. Şuan sakinleşmeye çalışıyoruz.”

Öte yandan üzerinde bomba olmadığı öğrenilen eylemcinin kimliği hakkında bir açıklama yapılmadı.

Diyalog

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.