1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HAVALİMANI ŞİMDİ DAHA KULLANIŞLI
HAVALİMANI ŞİMDİ DAHA KULLANIŞLI

HAVALİMANI ŞİMDİ DAHA KULLANIŞLI

Ercan Havaalanı’nın üst katı; modern pasaport kabinleri ve geniş duty free mağazası ile yolcu gidiş bölümü olarak hizmete girdi

A+A-

Ercan Havalimanı’nda yenilikler devem ediyor. Ercan’ın yıllardır atıl durumda olan ve kullanılmayan üst katı gidiş bölümü olarak yeniden düzenlendi. Önceki akşam yolcuların kullanımına açıldı. “Giden” yolcular artık üst kata çıkıp pasaport kontrolünden geçip tekrardan eski salona inerek uçuşlarını gerçekleştirecek.

Alt katta muhaceret bölümündeki kabinler kaldırıldı ve üst kata çıkılabilmesi için iki tane yürüyen merdiven konuldu. Ayrıca, havaalanının içi ve dışı yeni yıl için özel olarak süslendi. Alt kata büyük bir yılbaşı ağacı yerleştirildi.
 
Ercan’ın yenilenen üst katı hizmete girdi

Özelleştirilip, 25 yıllığına Taş Yapı-Terminal (T&T) ve yerli ortak Kaner Grubu’na devredilen Ercan’ın daha kullanışlı hale geldiği kaydedilirken, TT Havalimanı İşletmeciliği İnşaat Sanayi ve Ticaret Şirketi Ltd Genel Müdürü M. Serhat Özçelik, mevcut havalimanının 800 bin yolcuya göre tasarlandığını belirtti.

Özçelik, yeni projeyi yapmalarının esas sebebinin yolcunun geçişini rahatlatmak olduğunu kaydetti.

Yeni projenin uygulamaya girmesiyle Ercan’da bazı saatlerde yaşanan yoğunlukla oluşan uzun kuyrukların artık olmayacağını kaydeden Özçelik, atıl olan alanların değerlendirilmesi mantığıyla bu projeye başladıklarını söyledi.

Özçelik, yeni açılan üst kattaki proje ile birlikte iki yürüyen merdiven ve bir de asansör ile giden yolcunun üst katta çıktığını ve geniş bir alanda uluslar arası standartlarda son derece modern dizayn edilmiş 10 adet pasaport kabini, biri yeni üç adet de X- ray cihazının bulunduğunu ifade etti.

Pasaport kontrolünün ardından geniş bir duty free mağazası yapıldığına dikkat çeken Özçelik, dutty free’nin eskisinden dört kat daha büyük olduğunu belirtti.

Yolcunun Ercan’da çok rahat ortamda alışverişini yapıp uçağa gidebilmesi için gerekli önlemlerin alındığını da anlatan Özçelik, eski bölümdeki duty free bölümlerinin bakıma alındığını söyledi.

 

İkinci proje iki aya kadar

Projenin ikinci ayağının eski duty free’deki alanlarla ilgili olduğunu ve burada CIP ve bankalar için ayıracakları lounge’lar olabileceğini kaydetti.

Özçelik üst bölüme çıkan yolcuların kendilerini tamamen ferah bir ortama bulduklarını söyledi.
ercan.jpg
Özçelik, şu anda Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’ndan kendilerine Ercan’ın yer teslimini yapmalarını beklediklerini ifade etti.

Yeni Ercan’ın inşaatına başlamak için sabırsızlıkla yer tesliminin gerçekleşmesini beklediklerini de söyleyen Özçelik, ayrıca oto parktaki ekipmanları da değiştirdiklerini ve yeni oto park planını beklediklerini söyledi.
 
6 günde 413 sefer, 70 bin yolcu

Özçelik, Ercan’dan 27 Aralık akşamından 2 Ocak dönemine kadar altı günde 70 bin yolcunun giriş ve çıkış yapacağını belirterek bunun önemli bir rakam olduğunu kaydetti.

Yeni yılda da uçakların Kıbrıs’a olan uçuşlarından turizmin canlı geçeceğini gördüklerini anlatan Özçelik, şu anda yeni ek seferler olmaması durumunda bile altı günde Ercan’a 413 sefer yapılacağını söyledi.

Özçelik yılbaşı tatili boyunca Ercan’a Cuma akşamı 62, cumartesi 55, pazar 59 uçağın geldiğini ve gittiğini; pazartesi 67, Salı 40, çarşamba 72 ve Çarşamba günü ise 58 sefer yapılacağını belirtti.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.