1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Havayolu şirketleri akıllı bavulları yasaklıyor!
Havayolu şirketleri akıllı bavulları yasaklıyor!

Havayolu şirketleri akıllı bavulları yasaklıyor!

akıllı bavullar, son yıllarda popüler hale gelen ürünler arasında yer alıyor.

A+A-

Akıllı cihazlar hayatımızın her alanında karşımıza çıkmaya devam ederken, mobil cihazları şarj edebilen ve kendi kendine hareket edebilen akıllı bavullar, son yıllarda popüler hale gelen ürünler arasında yer alıyor.

CES 2017 devam ederken ünlü markaların teknolojik ürünlerinin dışında birçok yenilikle de tanıştık. Bu yeniliklerden biri insanı takip eden valiz oldu. Bu valiz size yolculuklarda arkadaşlık ediyor Bu valiz özel bir ürün çünkü kendisi dünyanın ilk robotik bavulu olma özelliğine sahip. Otonom özellikleri sayesinde de üreticiler bu ürü...

Akıllı bavul veya bir diğer adıyla valizler, kullanıcılarını oldukça memnun ederken, havayolu şirketleri için aynı şeyi söylemek mümkün değil. Zira, ABD’de bulunan havacılık otoriteleri bu konuda önemli bir karara imza attı.

Havayolu şirketleri akıllı bavul taşınmasını yasaklıyor!

Amerikan Havayolları tarafından yolcu beraberinde getirilen, çıkarılabilir bir pile sahip olmayan akıllı bavul ve valizlerin taşınmasının yasaklandığı duyuruldu. 15 Ocak tarihinde yürürlüğe girecek olan bu karar sonrasında,  Delta ve Alaska Havayolları şirketleri benzer kararlar aldıklarını açıkladı.

Bu kararın alınma nedeni ise, piyasaya sunulduğundan beri havayolu şirketlerini tedirgin eden lityum iyon piller. Zira, yangın riski ile şirketleri tedirgin eden bu piller, günümüzde milyarlarca cihazda kullanılıyor.

havayolu-bagaj-001.jpg

Havayolu şirketleri tarafından akıllı cihazlara karşı alınan ilk karar bu değil. Geçtiğimiz dönemde yaşanan patlamalar nedeniyle Galaxy Note 7‘nin uçaklara alınması neredeyse dünya genelinde yasaklanmıştı.

Akıllı bavul üretimi gerçekleştiren firmalar ise, yasak sonrasında havayolu şirketleriyle bir araya gelmeyi planladıklarını duyurdu. Ürünlerin güvenli olduğunu dair tüm kanıtları şirketlere sunacaklarını belirten şirketler, yasağın en kısa sürede çözüme kavuşacağını düşünüyor.

Sizce, milyarlarca cihazda kullanılan lityum iyon pillere karşı alınan bu karar sürdürülebilir mi?

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.