1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HAVUZA DÜŞÜP HASTANELİK OLAN ÇOCUKLAR VAR!
HAVUZA DÜŞÜP HASTANELİK OLAN ÇOCUKLAR VAR!

HAVUZA DÜŞÜP HASTANELİK OLAN ÇOCUKLAR VAR!

Girne'de görmezden gelinen tehlike;

A+A-

Tehlikeli havuz

Girne’de Değirmen Taşı Apartmanı bahçesinde yer alan kullanılmayan havuz tehlike yaratmaya devam ediyor. Bölge sakinleri yetkililerin önlem almasını istedi.

Girne’de Nurettin Ersin Caddesi Şht. Erhan Yıldırım Sokak’ta bulunan Değirmen Taşı Apartmanı bahçesinde bir zamanlar apartman sakinlerinin ortak kullandığı havuzun atıl durumda bırakılması, hem çocukların güvenliğini tehlikeye sokuyor, hem de atılan çöplerle pislik saçıyor.

Etrafında oynayan çocuklardan bir kaçı boş havuzun içine düşerek hastanelik olurken, havuzun doldurulması için imza toplayan mahalle sakinleri, havuzun doldurulmasına karşı çıkan bir kişiye de tepki gösteriyor. Yıllardır kullanılmayan havuzun doldurularak yerine bahçe yapılmasını isteyen apartman sakinleri Girne Belediyesi’nden yardım istedi.

“Karşı çıkan kişi garaj alanını markete çevirdi”

Mithat AKYÜZ: “Girne Belediyesi’ne 33 kişinin imzası olan bir dilekçe verdik. Bu havuzun doldurulması gerektiğini söyledik. Zira çocuklar burada top oynarken içine düşme riskleri var. Nitekim geçen zamanda birkaç çocuk düşerek hastanelik oldu. Ancak tüm çabalarımıza karşın bir türlü bu havuzu doldurtamadık. Sebebine de gelince, bu apartmanda bulunan bir kişinin buna karşı çıkması… Bu havuz doldurulursa çocuklar burada top oynayacakmış. Çocukların düşmesi daha mı iyi? Ancak o karşı çıkan şahıs, apartmanların altındaki garaj alanını işgal ederek buraya market açtı, aslında onu sorgulamak lazım, belediyeden nasıl bir izin aldı?”

“Çocuklar için çok tehlikeli”

Rukiye ERGİN: “Gerçekten bu havuz çocuklar için çok tehlikeli. Geçenlerde burada top oynayan çocuklardan biri beton havuza düştü, Allah’a şükür ucuz kurtuldu. Biz apartman sakinleri olarak Girne Belediyesi’nin bu konuya el atmasını istiyoruz. Bu havuz yeri doldurularak buraya oturma grupları yerleştirilebilir, ama en azından çocuklar için tehlikeli olmaktan kurtulur.”

Değirmen Taşı Apartmanı avlusunda bulunan tehlikeli boş havuza düşen çocuklar başından geçenleri anlattı.

Batuhan NAZİKDİL: “Ben havuzun yanında yürürken ayağımın kaymasıyla başımın üstüne havuza düştüm. Hastaneye götürüp iğne vurdular, fazla bir şey olmadı Allah’tan. Başka arkadaşlarım da düştü, ama biz yine burada oynamaktan vazgeçemiyoruz.”

Furkan ÖZDEMİR: “Ben de kafamın üstüne düştüm, ucuz kurtuldum. Top oynarken bazı arkadaşlarım da düşerek yaralandı. Burasının kapatılması gerekir, yoksa bir gün kötü bir kaza olacak.”

Haberal Kıbrıslı

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.