1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HAYAL GERÇEK OLUYOR
HAYAL GERÇEK OLUYOR

HAYAL GERÇEK OLUYOR

KARPAZ ÇEKİM MERKEZİ OLACAK

A+A-

Girne Amerikan Üniversitesi’nin (GAÜ), Dipkarpaz’da inşaatı devam eden Karpaz Yaşam Kampüsü’nün 2014-2015 akademik yılında öğrenci almaya başlayacağı bildirildi. Bölgeye can verecek kampüs hakkında basına açıklama yapan GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, kurdukları hayal ve UBP hükümetinin verdiği destekle başladıkları çalışmaların devam ettiğini belirtti. Akpınar, “UBP Hükümetleri döneminde yaptığı 3 ayrı Bakanlık ta her zaman yanımızda olan ve bölgenin kalkınması hedefi ile GAÜ’nün Karpaz’a geliş sürecine katkı koyan destek veren Nazım Çavuşoğlu’na da ayrıca teşekkür etmek isterim” dedi.

Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Olgun Üstün ise konuşmasında, Karpaz’da kurulacak kampüs hakkında bilgi vererek, sorunların aşılması konusunda UBP Hükümeti ve Nazım Çavuşoğlu’nun yaptığı katkılardan bahsetti. Dipkarpaz Belediye Başkanı Mehmet Demirci de GAÜ yetkililerinin yaptığı açıklamalardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, GAÜ’nün bölgeye katkılarının şimdiden başladığını, GAÜ öğrencilerinin Dipkarpaz’da sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirdiklerini, arıcılık kursu açılarak 30 kişiye sertifika verildiğini anlattı.

ÇAVUŞOĞLU VE DEMİRCİ DE KATILDI
GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar ile Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Olgun Üstün, dün bir basın toplantısı düzenleyerek Karpaz’da yapımı devam eden kampüsün inşaat süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu. Toplantıya eski İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı, UBP millketvekili adayı Nazım Çavuşoğlu ile Dipkarpaz Belediye Başkanı Mehmet Demirci de katıldı.

Basın toplantısında, özellikle Dipkarpaz halkının “inşaat bitmeyecek ve kampüs kurulmayacak” gibi çekinceleri giderilerek kampüs inşaatının hedefler doğrultusunda devam ettiği ve 3etapta tamamlanacak proje sonunda 2000-2500 öğrencinin eğitim görmesinin hedeflendiği belirtildi.

Basın toplantısında, ilk etapta idari binaların, konaklama tesislerinin yapılacağı, bununla birlikte ilk öğrencilerin eğitim bilimlerine alınacağı vurgulandı.

KARPAZ ÇEKİM MERKEZİ OLACAK
Kampüs alanında incelemelerde bulunan heyet yetkilileri kampüs içerisinde şu an faaliyete olan 310 kovanın bulunduğu arıcılık merkezi hakkında da bilgi verdiler.
Yapılan açıklamalarda, arıcılık merkezinin amacının; Kıbrıs’a özgü arı ırklarını korumak, arıcılık ıslahını gerçekleştirmek olduğu belirtilerek, Dipkarpaz’da 25-30 kadara arıcıya kurs verildiği ifade edildi.

GAÜ’nün söz konusu merkezle Dipkarpaz’da çekim merkezi oluşturmayı hedeflediği, arıcılara bilimsel ve paazarlama desteği sağlanacağı kaydedildi.
Basın toplantısı ve incelemeler sırasında UBP İskele Milletvekili ve eski İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu ile Dipkarpaz Belediye Başkanı Mehmet Demirci de hazır bulundu.

AKPINAR: UBP HÜKÜMETİNİN DESTEĞİYLE BAŞLADIK
GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar basın toplantısında yaptığı açıklamada, kurdukları hayal ve önceki hükümetin verdiği destekle başladıkları çalışmaların devam ettiğini, kampüsün ilk etabının hedefledikleri doğrultuda 2014-2015 akademik yılında eğitime başlanacak şekilde tamamlanacağını kaydetti.
Akpınar, 2014-215 akademik yılında GAÜ Eğitim Bilimleri’ndeki bazı derslerin Karpaz Yaşam kampüsü’nde verileceğini söyledi.

Dipkarpaz’ın endemik bitki, flora ve fauna bakımından çok zengin olduğunu ifade eden Akpınar, bu yüzden GAÜ’nün arıcılık merkezini buraya taşıdıklarını, Karpaz’ın bal üretimi açısından çekim merkezi haline geleceğini vurguladı.

Akpınar, kampüsün klasik kampüslerin dışında yaşam, eğitim ve araştırma kampüsü olacağını, GAÜ öğrencileri taarfından çok yönlü kullanılacağını ayrıca, Dipkarpaz halkının da kampüsle içiçe olacağını söyledi.

ÇAVUŞOĞLU VE DEMİRCİ’NİN KATKILARI İÇİN TEŞEKKÜR
Akpınar, kampüsün kurulma çalışmalarında çok büyük desteği nedeniyle eski İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu’na , Dipkarpaz Belediye Başkanı Mehmet Demirci ve Dipkarpaz halkınada katkıları nedeniyle teşekkür etti. Akpınar sözlerini şöyle tamamladı: “ Son UBP Hükümeti döneminde GAÜ’nün Karpaz’a gelmesi için vizyon ortaya konmuştur ve destek sağlanmıştır. Ayrıca UBP Hükümetleri döneminde yaptığı 3 ayrı Bakanlık ta her zaman yanımızda olan ve bölgenin kalkınması hedefi ile GAÜ’nün Karpaz’a geliş sürecine katkı koyan destek veren Sn. Bakan Nazım Çavuşoğlu’na da ayrıca teşekkür etmek isterim. Bugün büyük bir gurur ile GAÜ olarak Karpaz’dan sizlere büyük bir gurur ile bu bilgileri paylaşa biliyorsak burada Sn. Çavuşoğlu’nun çok büyük katkıları olmuştur. GAÜ olarak kendilerine ne kadar müteşekkür olduğumuzu ve kendileri ile ne kadar emin adımlarla ileriye doğru adım atmakta bizlere güç verdiğini, huzurunuzda söylemekten de büyük memnuniyet duyuyorum”

ÜSTÜN: KARPAZ YAŞAM BULACAK

GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Olgun Üstün, Karpaz Yaşam Kampüsü’nün klasik kampüs anlayışının dışında köy ve bölge halkının da aktif olacağı ve yaşam bulacağı bir kampüs olacağını söyledi.
Kampüsün temelinin 1,5 yıl önce atıldığını belirten Üstün, geçen sürede idari binanın karkasının yapıldığını, 400 çam ağacı ve 1100 meyve ağacı dikildiğini, 450 metre çevre duvarının yapılmakta olduğunu söyledi. Gecikme olarak ifade edilebilecek sürenin ÇED raporu ve Şehir Planlama Dairesi’nin raporlarının beklenmesinden kaynaklandığını söyleyen Üstün, 25 bin metre karelik alana sahip olacak kampüsün tamamlandığında ekonomik ve sosyal yönden Karpaz halkına çok büyük yarar sağlayacağını vurguladı.
UBP HÜKÜMETİ SAYESİNDE SORUNLAR AŞILDI
Projenin çok uzun soluklu proje olduğunu ve 2005 yılındaki strateji planlarının içerisinde yer aldığını söyleyen Üstün, “Bizler bu projeyi ilk dillendirirken ve plan aşamasına gelinceye kadar çok zorluklarla karşılaştık. Maalesef Karpaza’a karşı çıkan Rum Yönetimi, UNİCEF’in dışında KKTC’de kendi içimizde de bazı siyasi görüşler oldu. Onlara göre Karpaz’a hiçbir şey yapılmaması lazım, yapılamazdı. Ancak bizlere göre bu bölgenin de kalkınması için çok şey yapılabilirdi. Çıkan tüm çatlak sesleri biz aştık. UBP Hükümeti sayesinde bu sorunları zamanla hep aştık. Şimdi ise inşaatlar artık yükselmeye başladı. Nazım Çavuşoğlu’nun bizlere özellikle çok yönlendirmesi ve desteği oldu. Çavuşoğlu hiçbir zaman yılmadı ve Üniversitemizin Karpaz’a gelmesi için daima önümüzü açtı. Kendini bu işe vermiş bir kişidir” ifadelerini kullandı.


DEMİRCİ: ÇAVUŞOĞLU GAÜ’NÜN MEMURU GİBİ ÇALIŞTI
Dipkarpaz Belediye Başkanı Mehmet Demirci de, GAÜ yetkililerinin yaptıkları açıklamalardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Yaşam Kampüsü ile ilgili olumsuz iddiaların da önüne geçildiğini belirtti. Demirci, GAÜ’nün bölgeye katkılarının şimdiden başladığını, GAÜ öğrencilerinin Dipkarpaz’da sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirdiklerini, arıcılık kursu açılarak 30 kişiye sertifika verildiğini anlattı.
Demirci, “Bakan Çavuşoğlu GAÜ’nün Karpaz’a gelmesi ve bölgemizin ayağa kalkması için her şeyini ortaya koydu ve günün sonunda başardık. Yaptığı 3 Bakanlık döneminde de GAÜ’nün bir memuru gibi, Karpaz bölgesi için çalıştı ve inşallah 2014 te gelecek olan öğrencilerle bunun meyvelerini toplayacağız. Kendisine Karpaz halkı adına sonsuz teşekkürler…” dedi.

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.