1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. 'HAYALET ADA'NIN SIRRI NE?
'HAYALET ADA'NIN SIRRI NE?

'HAYALET ADA'NIN SIRRI NE?

130 küsur yıldır haritalarda yer alıyor. Tek sorun şu: Böyle bir ada hiç olmadı.

A+A-

Sandy Adası 130 küsur yıldır haritalarda yer alıyor. Tek sorun şu: Böyle bir ada hiç olmadı. Avustralya’nın doğusundaki Mercan Denizi’nde tasvir edilen hayali ada, 1880 civarında haritalarda yer aldı. Haritalar, daha önce yapılan haritalara başvurularak yapıldığı için de ada, haritalarda yer almaya devam etti.

Uydu görüntüleme sistemlerinin ortaya çıkmasından sonra dahi hata fark edilmemişti. 2000 yılında bir National Geographic okuru, bu Sandy Adası’nın gerçek olmayabileceğini ileri sürmüştü. Ancak kaldırılmasına dair sağlam bir iddia olmadığı için ada, National Geographic Society ve Ulusal Jeouzamsal İstihbarat Ajansı’nın kaynak olarak kullandığı haritalardan çıkarılmadı. Daha sonra 2012 yılında, o bölgeden geçen Avustralyalı bilim insanları Sandy’nin koordinatlarında bir kara parçası olmadığını fark etti.

Olmayan bir ada, resmi kayıtlarda nasıl bu kadar uzun süre kalabildi? National Geographic coğrafya uzmanı Juan José Valdés, “Çok ücra bir bölge olduğu için pek dikkat çekmemiş,” diyor. “Bu ölçütlere göre, haritalarda gizli kalmış başka hayaletler de olabilir,” diye de ekliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.