1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. HAYALET KENT TELEBYAD
HAYALET KENT TELEBYAD

HAYALET KENT TELEBYAD

Hafta sonu çatışmaların yaşandığı Suriye'nin Rakka kentine bağlı Telabyad hayalet kente döndü.

A+A-

Akçakale'nin birkaç yüz metre ilerisindeki Telabyad'da hafta sonu muhalifler ile PYD güçleri arasındaki çatışmaların ardından tedirginlik yaşayan binlerce kişi ilçeyi terk etti. Çatışmaların başlamasıyla birlikte siviller çatışmaların ilçe merkezine sıçraması endişesiyle evlerini terk ederek yakın köylerdeki akrabalarının yanına gitti. Çatışmayla birlikte insanların terk ettiği ve esnafların kepenk kapattığı Telabyad'da, silah seslerinin susmasına rağmen tedirginlik yaşayanların halen evlerine dönmediği görüldü. Sokakların boş ve kepenklerin kapalı olduğu Telabyad sokaklarında ise güvenliği eli silahlı muhalifler sağlıyor. Şüphelendikleri sivilleri ve araçları durdurarak kontrol eden muhalifler, ilçe sokaklarında da üzerinde uçaksavar ve ağır silahlar bulunan kamyonetler ile denetim yapıyor.

Telabyad'da kontrolü elinde bulunduran muhalifler, ülkelerinden Türkiye'ye geçmeye çalışan sivillerin kullandığı Gümrük Kapısı'nda da sıkı denetim uyguluyor. Türkiye'ye gidenlerin yanlarındaki eşyaları inceleyip, kimlikleri kontrol eden muhalifler, Suriye'ye dönenleri de aynı uygulamadan geçiriyor. Tedirginliğin halen sürdüğü ilçede, birçok kişinin de halen çatışma korkusuyla yanlarına aldıkları eşyalarıyla Telabyad'dan ayrılmayı sürdürdükleri görüldü.

TEL ÖRGÜLER GÜÇLENDİRİYOR

Çatışmaların sona ermesiyle Akçakale'de hayat normale dönerken, güvenlik güçleri de sınır hattındaki önlemlerini sürdürüyor. Zırhlı araçlarla devriye sayısının artırıldığı sınır hattında bu önlemlere ek olarak, Türkiye ile Suriye sınırını birbirinden ayıran tel örgülerin onarımı ve güçlendirilmesi için çalışmalara başlandığı görüldü. Kaçakçılık ve yasa dışı geçişlerin yoğun olduğu bölümlerde, Milli Savunma Bakanlığı'nın aldığı karar doğrultusunda sınır tellerinin güçlendirildiği ve bazı noktalara 2 metre yüksekliğinde duvar yapılacağı bildirildi.

DHA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.