1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HAYALİNDE PARİS VARDI
HAYALİNDE PARİS VARDI

HAYALİNDE PARİS VARDI

“Hayal gücü sınır tanımaz” derler. Ama hayaller sınıra takılabiliyor;

A+A-

“Hayal gücü sınır tanımaz” derler. Ama hayaller sınıra takılabiliyor.

Kısa bir süre önce turist olarak Kuzey Kıbrıs’a gelen Erhan’ın da büyük hayalleri vardı. Çocukluğundan beri Paris’i görmek istiyor, orada güzel bir hayat kurmayı düşlüyordu.

Nitekim Kıbrıs’a geldikten sonra ilk işi kendisine Fransız kimlik kartı hazırlamak oldu. Adını da David James olarak değiştirdi.

Fakat; bu kurnazlık işe yaramadı. Güneye geçerken sınır kapısında Türk polisi tarafından tutuklanarak, dün mahkemeye çıkarıldı.

Dörtyol polisi tarafından tutuklanan Erhan Doğan dün çıkarıldığı Gazimağusa Kaza Mahkemesi Yaygıcı tarafından Merkezi Cezaevine gönderildi.

Kendi fotoğrafını kullandı

Mahkemeye meseleyi aktaran Dörtyol polis karakolunda görevli polis memuru Mehmet Bayır, zanlının 31 Mayıs Cumartesi gecesi saat 23.00’ da  üzerinde kendi resmi olan David James isimli Fransız kimlik kartı ve pasaportunu Sivil Hizmet Görevlisi’ ne vererek sahte belgeyi tedavüle sürdüğünü söyledi. Zanlının aynı gün tutuklandığını söyleyen Bayır,  gönüllü ifadesinde zanlının suçunu kabul ettiğini aktardı. Zanlı’ nın T.C uyruklu olup K.K.T.C’ de turist statüsü ile bulunduğunu söyleyen Bayır, 3 ayı geçmemek şartı ile Merkezi Cezaevine gönderilmesini talep etti. Savcı Hasan Çaltılı bu süreyi 45 gün ile sınırlandırdı.

Mahkemede söz alan zanlı Erhan Doğan ‘pişmanım’ demek ile yetindi. Huzurundaki şahadeti ve zanlının beyanını değerlendrien Yargıç Ayşen Toroslu, zanlının 45 günü aşmayan bir süre için davaları görüşülünceye kadar hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevine gönderilmesine emir verdi.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.