1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HAYALLERİNİZ NE RENK
HAYALLERİNİZ NE RENK

HAYALLERİNİZ NE RENK

Hayalleriniz ne renk..

A+A-

ATİK KAYA BAŞKANLIĞA GETİRİLDİ

ÇAKICI: “CTP-DP GENÇLİĞİN SORUNLARINA DUYARSIZ”

 “TDP Gençlik Örgütü III. Olağan Kongresi “Hayalleriniz Ne Renk” sloganıyla gerçekleştirildi.

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) lokalinde gerçekleştirilen kongreye, TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, Genel Sekreter Cemal Özyiğit, milletvekili Zeki Çeler, eski bakanlar Mehmet Harmancı ve Sami Dayıoğlu ile çok sayıda TDP üye ve sempatizanı genç katıldı. Açılış, saygı duruşu, divanın oluşturulması, sinevizyon gösterimi ve konuşmalar ile devam eden kongrede, daha sonra seçimlere geçildi. Kongre, dilek ve temenniler bölümünde yapılan konuşmaların ardından sona erdi.

Yapılan seçimlerde, TDP Gençlik Örgütü Başkanlığına Atik Kaya getirilirken, 6 kişilik Yönetim Kurulu da oluştu.

ÇAKICI

TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, TDP ve bağlı olduğu geleneğin özünde her zaman ilkeli duruş, dürüstlük, kararlı ve istikrarlı mücadele olduğunu belirterek, TDP Gençlik Örgütü’nün de geleneklerine bağlı, hiçbir çıkar beklemeden, tamamen toplumsal çıkar uğruna mücadele eden bilgili, ilkeli ve donanımlı kişilerden oluştuğuna dikkat çekti.

TDP Gençlik Örgütü’nün sürekli olarak sağlıklı bir yapıda ve temeli sağlam bir şekilde gelişmekte olduğunu belirten Çakıcı, bu gelişimi gözlemlemekten mutluluk duyduğunu söyledi.

Ülkenin TDP’ye, TDP’li gençliğin mücadele ruhu ile dik duruşuna ihtiyacı olduğunu dile getiren Çakıcı, “Birlik ve beraberliği bozmadan hedeflerimize adım adım gitmeliyiz. Temel hedefimiz de gelecek nesillere, huzur içinde yaşayacakları, eşitlik ve adaletin hakim olacağı yaşanası bir düzen bırakmaktır” dedi.  

“HÜKÜMET İYİ BAŞLAMADI”

Konuşmasında hükümetin icraatlarına yönelik kısa bir değerlendirmede de bulunan Mehmet Çakıcı, UBP’nin ardından göreve gelen CTP-DP hükümetinin göreve iyi başlamadığını savundu.  Meclis tatilinin ‘yapılacak çok iş var’ denilerek kısa kesildiğini, ancak meclise yasa gelmemesi biryana, geçtiğimiz hafta tatil yapılsın diye meclisin tatil edildiğini anımsatan Çakıcı, bundan duyduğu rahatsızlığı dile getrdi.

“HÜKÜMET, GENÇLİK SORUNLARINA DUYARSIZ”

Çakıcı, UBP hükümetinin ardından görev gelen CTP-DP hükümetinin de gençliğe, gençliğin sorunlarına oldukça duyarsız bir şekilde göreve başladığını belirtti. Daha önce bakanlık isimlerinde yer alan ‘gençlik’ ibaresinin atılmasının hükümetin gençliğe verdiği önemi gösterdiğini belirten Çakıcı, askerlik konusunda da hükümetin hiçbir plan ve programı olmadığının ortaya çıktığını vurguladı.  

“PROFESYONEL ASKERLİĞE GEÇİLMELİ”

Seçim döneminde zorunlu askerliğin kaldırılmasını ısrarla öne çıkaran ve üzerinde duran tek partinin TDP olduğunu anımsatan Çakıcı, ülkede zorunlu askerliğin kaldırılarak kademeli olarak profesyonel askerliğe geçilmesini, bu gerçekleşene kadar ise askerlik süresinin kısaltılması düşüncesinde olduklarını yineledi.   

ÖZYİĞİT

TDP Genel Sekreteri Cemal Özyiğit, partileri oluşturan temel öğelerin başında Gençlik ve Kadın Örgütleri geldiğine dikkat çekti. Ülkenin geleceğini şekillendirecek ve ülkeye omuz verecek olanların genç nesiller olduğunu ifade eden Özyiğit, “Bilinçli ve mücadeleci gençlik, aydınlık yarınların garantisidir. TDP bünyesindeki gençlerin bu ruhu taşımaları da bizler için bir övünç kaynağıdır” dedi.

Ülke gençleri göç ettiğinde veya ülkelerine geri dönmediklerinde içinin acıdığını söyleyen Özyiğit, mücadelelerinin ana nedenlerinden birinin de, gençlerin göç etmesinin önüne geçmek ve gençleri göç etmeye zorlayan sebepleri ortadan kaldırmak olduğunu belirtti.   

ATİK KAYA

TDP Gençlik Örgütü Başkanlığına seçilen Atik Kaya, aldığı bu onurlu ve büyük sorumluluk gerektiren görevde, bayrağı ileriye taşımak için ekip halinde ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Ülkede demokrasisi ve güven bunalımı yaşandığını, bunun da gençlerin siyasetten uzaklaşmasına neden olduğuna dikkat çeken Kaya, gençlerin karar alma mekanizmalarında görev almalarının elzem bir gereklilik olduğunu vurguladı.

TDP Gençlik Örgütü olarak, başta gençlik olmak üzere toplumsal sorunlara olan duyarlılıklarının artarak devam edeceğini belirten Kaya, özgür ve elit insan toplumu hedefinde olduklarını kaydetti ve “TDP Gençlik Örgütü dün olduğu gibi, bugün de ‘İnsan’ için mücadelesinden asla vazgeçmeyecektir” dedi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.