1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HAYAT KURTARACAK ÖNLEMLER ALINMALI
HAYAT KURTARACAK ÖNLEMLER ALINMALI

HAYAT KURTARACAK ÖNLEMLER ALINMALI

Alagadi Plajı’nda boğularak yaşamını yitiren Hatice Tuğba Uçar’ın yaslı ailesi bu tür acıların yaşanmasının önüne geçilebileceğini vurguladı

A+A-

Alagadi Plajı’nda 28 Temmuz’da boğularak yaşamını yitiren Hatice Tuğba Uçar’ın yaslı ailesi, plajlarda boğulma vakalarının yaşanmaması için yetkililerin mutlaka hayat kurtaracak önlemleri eksiksiz olarak alması gerektiğini vurguladı. Talihsiz genç kızın annesi Naciye Uçar ve babası Mehmet Uçar, hayatlarının en zor günlerini yaşadıklarını anlattı.

Hatice Uçar, olayın yaşandığı sırada denizin çok dalgalı olduğunu ve denizden çıkmak üzere olduklarını söyledi. Her şeyin bir dakika içerisinde geliştiğini belirten anne Uçar, eşinin kızını kurtarmak için peşinden daldığını fakat yetişemediğini, daha sonra plajdaki restoran sahibinin kızını denizden çıkardığını ifade etti. Kızı, denizden çıkarıldıktan sonra kendisine bilinçli bir şekilde müdahale edebilecek tek bir kişinin dahi bulunamadığına dikkat çeken Naciye Uçar, sadece çevredeki turistlerin kendilerine yardım etmeye çalıştığını söyledi. Uçar, “Ambulans geldiğinde kızım çoktan gitmişti. Az kalsın babası da boğuluyordu. Hazırda birileri olsa çocuğum yaşayabilirdi, şimdi yanımda olabilirdi. Çok zor günler yaşıyoruz” diyerek halk plajında kendilerine yardımcı olabilecek cankurtaran bulunmamasından yakındı.

Bu yaşanan boğulma vakasının ilk olmadığını, bugüne kadar neden kimsenin bir önlem almadığını sorgulayan aile, olayın peşini bırakmayacaklarını, başka kimsenin evlat acısı çekmesine izin vermeyeceklerini vurguladı.

Kızlarını Adıyaman’a defnettiklerini ve oradaki belediye başkanının, bölge milletvekillerinin kendilerini arayıp başsağlığı dilediğini ancak, KKTC’den hiçbir yetkilinin kendilerini aramadığını anlatan aile, herkesin neden bu şekilde duyarsız olduğuna anlam veremedikleri üzerinde durdu.

Uçar ailesi, “Sanki bir bardak kırılmış gibi davranıyorlar, olayın üstünü kapatmaya mı çalışıyorlar? Bir şey istemedik kimseden, sadece insan destek bekliyor böyle günlerde” derken, kızlarının kurtarılması için kendi canını tehlikeye atan Gökmen Güneş’e minnettar olduklarını söyledi. Aile, kendilerine zor günlerinde destek olan herkese teşekkür ederek, kimsenin böyle bir acıyı yaşamamasını diledi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.