1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HAYATA İLK ADIMLARINI ATTILAR
HAYATA İLK ADIMLARINI ATTILAR

HAYATA İLK ADIMLARINI ATTILAR

Caretta-caretta yavruları yumurtadan çıkarak denizle buluştular

A+A-

Caretta-caretta yavruları yumurtadan çıkarak denizle buluştular 

Ülkemizin en önemli kaplumbağa üreme yerlerinden olan Alagadi kumsalında ilk caretta-caretta yavruları suyla buluşmaya başladı. Haziran ayında gelerek kumsala yumurta bırakan kaplumbağaların yumurtaları açılmaya başladı. İlk gelen ve yumurtlayan kaplumbağaların yumurtalarından çıkan yavrular suyla buluştu.
Kaplumbağa Koruma Cemiyeti nesli tükenmekte olduğu için koruma altına alınan caretta-caretta ve yeşil kaplumbağalardan oluşan türlerin Alagadi kumsalında yumurtalarından çıkarak suyla buluşmasına yardımcı oluyor. Kaplumbağaların korunması adına önemli işlevler gerçekleştiren Cemiyet örnek çalışmalarla adından söz ettiriyor.

YUMURTADAN ÇIKAN CARETTALARIN BİNDE BİRİ YAŞIYOR
Robin Snape başkanlığındaki cemiyetin gönüllü üyeleri bu işi severek yaptıklarını söylüyor. Dünyanın dört bir yanından gelen öğrenciler de burada staj yaparken, Amerika ve İngiltere’den gelen iki öğrenci de cemiyetin diğer üyeleri ile sabahın erken saatinde yuvaları kontrol ederek çıkan yavruları alıyor ve diğer yavruların yumurtadan çıkmasına yardımcı oluyorlar. Ancak tüm bu özenli çalışmaya rağmen istatistiklere göre yumurtadan çıkan bin yavrudan bir tanesi hayatta kalabiliyor.

CARETTA CARETTALARIN İLK ADIMLARINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Starkıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.