1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Hayatı kabusa döndü!Gören dönüp tekrar bakıyor
Hayatı kabusa döndü!Gören dönüp tekrar bakıyor

Hayatı kabusa döndü!Gören dönüp tekrar bakıyor

Her şey bir anda başladı. Önce yüzünde ve bütün vücudunda döküntüler ve kaşıntıların ardından...

A+A-

Antidepresan hayatının kabusu oldu
Mpho Boadia adlı genç kadın arkadaşının ölümüyle depresyona girdikten sonra antidepresan ilaç kullanmaya başladı. Ancak kullandığı ilaçlar kadının hayatını tam bir kabusa çevirdi. Genç anneye Stevens-Johnson Sendromu teşhisi kondu.

1-193.jpeg

Depresyon ve travma sonrası stres bozukluğu ile mücadele eden 36 yaşındaki Mpho Boadia Ocak 2013'te arkadaşının ani ölümüyle daha da ağır bir depresyona girdi. Doktorların yönlendirmesiyle genç kadın Antidepresan ilaç kullanmaya başladı.

İlaçlardan sadece birkaç hafta sonra kadının cildinde ağır reaksiyonlar oluştu.

Yüzünde ve ardından cildinde tuhaf dökülmeler meydana gelen  Mpho Boadia hastaneye gitti. Doktorlar  önce Boadia'ya suçiçeği teşhisi koydu. Ancak döküntüler gittikçe kötüleşti, kadının tüm vücudu sanki su toplayıp ardından baloncuklar patlıyor, kadının derisi sürekli soyuluyordu. Durumu ağırlaşınca  Mpho Boadia yoğun bakıma alındı.

Nadir olarak rastlanan Stevens-Johnson Sendromu teşhisi konulan Boadia'nın cildinin ilaç ve enfeksiyona karşı aşırı hassas olduğu belirlendi.

3-025.jpeg

Çektiği acılar sebebiyle Boadia'nın vücudunda his kaybı meydana gelmişti.

2013 yılında Şubat ayında genç kadın Klerksdorp Hastanesi'ne yatırıldı ve genel anestezi ile uyutulan kadının vücudu temizlendi.

 Mpho Boadia yaşadğı kabusu şu sözlerle anlattı:  "Vücudumda kabarcıklar çıktı ve yayılmaya başladı. İnanılmaz derecede acı vericiydi. Benim için hem duygusal hem de fiziksel olarak çok zor bir dönemdi.  Adeta çürüyordum. İçeriden dışarıya kabarcıklar vardı. Bilincim kapandı ve iki hafta tecrit birimine transfer edildim. Bu mücadele ölebilirim diye düşündüm. Sonra birkaç hafta içinde durumum düzelmeye başladı. Doktorlar cildimi pamuk toplarıyla yıkadılar, güçlenmeye başladım.  Nisan 2013'de hastaneden taburcu oldum."

Mpho Boadia yaşadığı kabustan  üç yıl sonra neredeyse tamamen iyileşti. Normal yaşamınadevam eden 36 yaşındaki genç anne ikiz oğullarıyla birlikte yaşamına devam ediyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.