1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “HAYATI SEVİYORUM YAŞAMAYI SEÇİYORUM”
“HAYATI SEVİYORUM YAŞAMAYI SEÇİYORUM”

“HAYATI SEVİYORUM YAŞAMAYI SEÇİYORUM”

“Hayatı Seviyorum Yaşamayı Seçiyorum” projesi kapsamında seminer

A+A-

 

Gençlik Dairesi Müdürlüğü'nün Hayatı Seviyorum Yaşamayı Seçiyorum projesinin, ailelere yönelik yürüttüğü seminerleri kapsamında yarın akşam 19.00 – 20.00 saatlerinde Gazimağusa Canbulat Özgürlük Ortaokulunda seminer gerçekleşecek.

Canbulat Özgürlük Ortaokulu Yönetimi, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Servisi ile Okul Aile Birliğinin talebi doğrultusunda gerçekleşecek semineri Sosyal Hizmet Uzmanı Barış Başel ve Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi uzmanları verecek.

Seminerde ailelere Sosyal Hizmet Uzmanı Barış Başel tarafından, madde kullanımı, evden kaçma, okuldan kaçma, kendini kesme ve zarar verme, riskli cinsel deneyim, şiddet eğilimi gibi riskli davranışların aile ve okul kaynaklı nasıl gelişebileceği, gençleri risklerden korumak üzere anne ve babalara düşen görevler konusunda bilgiler verilecek.

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi Uzmanları ise ailelere verdikleri seminerlerde maddelerin ne olduğu, nasıl kullanıldığı, insan vücuduna verdiği zararlar konularında bilgi vererek bu tür olaylarla karşılaşmaları durumunda ne yapmaları gerektiği ve 156 Narkotik ihbar hattının önemine değinecek.

Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu, devam eden seminerlere ailelerimizin katılımını beklediklerini ifade ederek, gençlerimiz için tehdit unsuru olan madde bağımlılığının toplumsal seferberlik, eğitim ve bilinçlenmeyle üstesinden gelinebileceğini vurguladı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.