1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HAYATİ TEHLİKEYİ ATLATTI
HAYATİ TEHLİKEYİ ATLATTI

HAYATİ TEHLİKEYİ ATLATTI

Hayati tehlikeyi atlattı

A+A-

Lefkoşa'da bir üniversitede halı saha maçında çıkan ve 17 kişinin karıştığı kavgada demir ve tahta sopalarla dövülen Mohammed Abed Alghani, yoğun bakımdan çıktı
 
Emine UYSAL

Lefkoşa'da bir üniversitede halı saha maçında çıkan ve 17 kişinin karıştığı kavgada feci şekilde dövülen 22 yaşındaki Mohammed Abed Alghani, yoğun bakımdan çıkarak, hayati tehlikeyi atlattı.

Mohammed Abed Alghani'ye demir ve tahta sopayla vurup, kafatasının kırılmasına sebebiyet verdiği iddia edilen iki kişi tutuklanırken, kavgaya karışan 15 kişiye ise, “Kavga” ve “Rahatsızlık” suçlarından dava okunarak, serbest bırakılmıştı.

"Vahim zarar" suçlamasıyla gözaltına alınan 26 yaşındaki Mohamed Moktar ve 19 yaşındaki Taha Hadoud dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu'nun huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına savcı yardımcısı Hasan Boşnak, Lefkoşa Polis Müdürlüğü'nde Adli Şube Amirliği'nde görev yapan polis memuru Ali Gencer'i tanık olarak dinletti.

Mahkemede yeminli şahadet veren Gencer, 3 Nisan'da saat 14.00’te Lefkoşa'da bir üniversitenin kampusunda Filistinli ve Libyalı öğrencilerin oynadığı halı saha maçında kavga çıktığını anımsattı.

Polis memuru Ali Gencer, zanlılar Mohamed Moktar ve Taha Hadoud’un demir ve tahta sopayla dövülen Mohammed Abed Alghani’nin kafatasının kırıldığını, kafa travması geçirdiğini söyledi.

Gencer, Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’ne yoğun bakım ünitesine kaldırılan Alghani’nin, hayati tehlikeyi atlattığını kaydetti.

Ali Gencer, üniversite öğrencisi zanlıların tanık ifadeleriyle tespit edildiğini söyleyerek, mahkemenin uygun göreceği teminata bağlanmasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu, zanlıların yurtdışı çıkışını yasaklayarak, 50 bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalamaları ve haftada iki gün polise ispat- vücutta bulunmaları karşılığında tutuksuz yargılanmalarına emir verdi.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.