1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ''HAYATINI FİLM YAPACAĞIZ'' DİYEREK KANDIRDILAR...
''HAYATINI FİLM YAPACAĞIZ'' DİYEREK KANDIRDILAR...

''HAYATINI FİLM YAPACAĞIZ'' DİYEREK KANDIRDILAR...

Somalili ‘Koca Ağız’ lakaplı korsan lideri Muhammed Abdi Hasan, “Hayatını film yapacağız” diyen Belçikalıların tuzağına düştü.

A+A-

Somalili ‘Koca Ağız’ lakaplı korsan lideri Muhammed Abdi Hasan, “Hayatını film yapacağız” diyen Belçikalıların tuzağına düştü. Hasan’ı Brüksel’de film yapımcıları değil, belgesel pazarlığı yaptığı Belçikalı ajanlar karşıladı.

Somali’nin en etkili korsan lideri Belçika’da filme konu olabilecek bir operasyonla yakalandı. Lakabı Afveyne (Koca Ağız) olan Muhammed Abdi Hasan, geçen cumartesi günü Brüksel Uluslararası Havaalanı’na inişinde tutuklandı. Hasan’ın Brüksel’e kendisini “belgesel yapımcısı” olarak tanıtan Belçikalı ajanların tuzağına düşerek geldiği ortaya çıktı. Hasan, Brüksel’e “bir korsan hayatının aynası olacak bir belgeselin” ayrıntılarını konuşmak için gelmişti.

FİDYE ALMIŞTI

Soruşturmayı yürüten savcı Johan Delmulle, Hasan’ın “2008 ila 2013 yılları arasından onlarca geminin kaçırılması olayının sorumlusu ve önde gelen acımasız korsan liderlerinden” olduğunu söyledi. Belçika, 2009’da Belçika bandıralı yük gemisi Pompei’nin kaçırılmasından beri Hasan’ın peşindeydi.

Gemi ve mürettebatı 10 hafta sonra 3 milyon dolar fidye ödenerek kurtarılmıştı. Belçikalı ajanlar daha sonra gemiyi kaçıran iki korsanı yakalamış, ama elebaşı Hasan Malezya’ya kaçmıştı. Malezya makamları Hasan’ı ele geçirmiş, ancak Somali geçici yönetiminin isteği ile serbest bırakmak zorunda kalmıştı. Belçika’da adam kaçırmak ve korsanlık suçlarından yargılanacak olan Hasan, suçlu bulunursa en az 10 yıl hapis yatacak.

 Hürriyet

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.