1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "HAYIR BU GERÇEK OLAMAZ!"
"HAYIR BU GERÇEK OLAMAZ!"

"HAYIR BU GERÇEK OLAMAZ!"

“Hastanede yaşamını kaybetti”

A+A-

Alsancak’ta evinde bıçaklanarak öldürülen Ürdünlü Mohamed Jumma Salem Attroug’u öldürme suçlamasıyla yargılanan Maxim Hamed Mohammad Al-Ja Afreh’ın olay gecesi sarhoş olduğu ortaya çıktı

Devrim DEMİR

Alsancak’ta 29 Aralık tarihinde Maxim Hamed Mohammad Al-Ja Afreh tarafından üç yerinden bıçaklanarak öldürülen 25 yaşındaki Mohamed Jumma Salem Attroug’un cinayet duruşması Girne Ceza Mahkemesi’nde görüşülmeye başlandı.

Cinayet duruşmasında sanık Attroug’un avukatı Güneş Menteş, Başsavcılık adına savcı Emine Taşkın hazır bulundu.

Yargıç Mesut Mesutoğlu huzurunda görüşülen cinayet duruşmasında savcılığın ikinci tanığı soruşturmayı yürüten Müfettiş Muavini Hüseyin Zaifer dinlendi.

 

“Hastanede yaşamını kaybetti”

Müfettiş Muavini Hüseyin Zaifer, 29 Aralık tarihinde saat 02.10 sıralarında Girne Adli Şube’ye gelen telefonda Alsancak’ta bir villada bıçaklama olduğunu öğrendiklerini ve oluşturulan bir grup polisin olay yerini kendisinin de olduğu ekibin Girne Akçiçek Hastanesi’ne gittiğini anlattı.

Zaifer, hastaneye ulaştığında Doktor Sibel Çelebi’den aldığı bilgide maktulün yaşamını kaybettiğini öğrendiğini gerekli bilgilerin ardından Alsancak’ta bıçaklamanın meydana geldiği olay yerine gittiğini söyledi.

Olay yerinde gereli güvenlik önlemlerinin alındığını, yapılan sorgulamada bıçaklamaya karışan iki kişinin iki ayrı araba ile olay yerinden kaçtıklarını öğrendiklerini ve şüphelilerin ülkeden çıkış yapmasını engellemek için gerekli mesajları çektiklerini kaydetti.

 

“Karın, sırt ve boynuna sapladı”

Zaifer, maktulün arkadaşlarından yapılan sorgulamada sanık Maxim Hamed Mohammad Al-Ja Afreh’ın eve bir araçla geldiğini, arabadan elinde bıçakla inerek maktulün önce sol karın kısmına, sırtına ve boynuna sağladıktan sonra olay yerinden aynı araçla kaçtığını öğrendiklerini söyledi.

Sanığın, tespit edildikten sonra alkol testi yapıldığını ifade eden Müfettiş Muavini alkol testinde 242 promil, 10 dakika sonra yeniden yapılan testte 198 promil alkollü olduğunu tespit ettiklerini kaydetti.

 

“Bu gerçek olamaz”

Gerekli testin ardından sanık Maxim Hamed Mohammad Al-Ja Afreh’a işlediği suçu yasal ihtar altında ifade ederek mahkeme emri ile tutuklu olduğunu belirttiklerini kaydeden Zaifer, sanığın cevaben “Hayır ben böyle bir şey yapmadım, bu gerçek olamaz” yönünde tepki verdiğini kaydetti.

 

Emareler sunuldu

Cinayetin gerçekleştiği evden alınan emareler, otopsi raporu, fotoğraflar dün mahkemeye emare olarak sunuldu. Mesai saatinin sona ermesi ile cinayet davasının ikinci tanığı Müfettiş Muavini Hüseyin Zaifer’in ifadesi bugün kaldığı yerden devam edecek.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.