1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HAYKIRIŞ, GÖÇ, ACI VE GÖZYAŞI
HAYKIRIŞ, GÖÇ, ACI VE GÖZYAŞI

HAYKIRIŞ, GÖÇ, ACI VE GÖZYAŞI

Orhan Kilercioğlu’nun, Kıbrıs’ı konu alan “Haykırış Göç, Acı ve Gözyaşı” adını verdiği kitabı yayımlandı.

A+A-

KİLERCİOĞLU KİTABINDA KIBRISLI TÜRKLERE KARŞI UYGULANAN SOYKIRIMI, ULUSLARARASI BELGELERE, RAPORLARA, İTİRAFLARA VE BM RAPORLARINA DAYANANARAK KALEME ALDIĞINI BELİRTİYOR

Türkiye’nin Kıbrıs’tan Sorumlu eski Devlet Bakanlarından Orhan Kilercioğlu’nun, Kıbrıs’ı konu alan “Haykırış Göç, Acı ve Gözyaşı” adını verdiği kitabı yayımlandı.

Asker ve siyasetçi geçmişi bulunan Kilercioğlu beşinci kitabında, Kıbrıs’ta yaşanan olayları ve özellikle Kıbrıslı Türklere uygulanan soykırımı anlatıyor.

332 sayfalık kitabında “21 Aralık 1963’te Türklere uygulanmaya başlanan soykırımın, her yönüyle insanlık suçunu bütün boyutlarıyla ortaya koyduğunu” belirten Kilercioğlu, sunuş bölümünde şu ifadelere yer verdi:

“DUYGUSAL ANLATIMLARDAN KAÇINARAK…”

“İşlenen soykırım, uluslararası belgelere, raporlara, itiraflara ve BM raporlarına dayanarak kaleme alınmıştır.

Kitabımda duygusal anlatımlardan kaçınarak, kişisel üzüntümün yarattığı ruh haline yer vermedim ve tarafsız olmaya çalıştım.

BM raporlarına göre ve özellikle yabancı yazarlar tarafından kaleme alınmış belgelere dayandırılmış olması, eserin önemini arttırdığı şüphesizdir.”

“SOYKIRIM SUÇUNUN ZAMAN AŞIMI YOK… HÜKÜMETLERİN DİKKATİNİ ÇEKMEK İSTEDİM”

Kilercioğlu, kitabıyla ilgili açıklamasında, Kıbrıs Türk halkının uğradığı vahşeti dünya kamuoyunun dikkatine bir kez daha sunmak için yazdığı kitapta, soykırım suçunun zaman aşımı olmadığını; bu yüzden hükümetlerin dikkatini çekmek istediğini söyledi.

1933’te İzmir’de doğan Orhan Kilercioğlu, askeri eğitimlerinin ardından uzun yıllar Genelkurmay Harekat Başkanlığı’nda plan subayı hizmeti yaptı.

Kıbrıs Barış Harekatı’nda Genelkurmay Başkanı icra subayı olarak görev alan, 2. Cenevre görüşmelerine katılan ve Kıbrıs Türk Kuvvetleri Alay Komutanlığı yapan Orhan Kilercioğlu, 1991’de Ankara milletvekili seçildi ve 1991-95 arasında Kıbrıs’tan Sorumlu Devlet Bakanı oldu.

Bosna-Hersek krizinde Türkiye Cumhuriyeti bakanı olarak hizmette bulunan Kilercioğlu, 1999-2003 arasında Yaşar Vakıf Üniversitesi’nin kurucusu ve mütevelli heyeti başkan yardımcısı olarak görev yaptı. Halen aynı grupta hizmetlerini sürdürüyor.

Kilercioğlu’nun “Dış Politika”, “Düşler ve Gerçekler”, “Unutulan Bedel” ve “Çöküş” adını verdiği dört kitabı daha bulunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.