1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HAYRETE DÜŞÜREN OLAY...
HAYRETE DÜŞÜREN OLAY...

HAYRETE DÜŞÜREN OLAY...

Etrafa yayılan atık ve kanlı sular...

A+A-

Öğlen mühürlendi gece söküldü

Cihangir bölgesinde faaliyet gösteren et kesimhanesinin kapatılma gerekçelerini henüz yerine getirmeden belediye başkanı izni ile açılması hayret uyandırdı.

hayret.jpg


Cihangir bölgesinde Etsan Et ve Et ürünleri Ltd. Şirketi’ne ait et kesimhanesinin gerekli kuralları yerine getirmemesinden dolayı önceki gün mühürlenmesine rağmen, aynı gece saat 22:00 sıralarında mührünün sökülerek tekrar çalışmaya başlaması akıllarda soru işareti yarattı. İşletmeye izni veren kişinin ise Belediye Başkanı Osman Işısal olması ise, şaşkınlığı daha da artırdı.



Defalarca uyarı ve ceza aldı

Etsan Et ve Et Ürünleri Ltd. Şirketi’nin defalarca uyarı alması, Çevre Koruma Dairesi tarafından işletmeye ceza yazılması ve daha geçtiğimiz hafta Temel Sağlık Hizmetleri tarafından denetlenerek koşullarının sakıncalı bulunmasının ardından, önceki gün de Değirmenlik Belediyesi Sağlık Şubesi tarafından denetlenmişti.



Bu şartlarda çalışması insan sağlığına zararlı

Değirmenlik Belediyesi Sağlık Şubesi tarafından denetlenen işyerinde her yıl yenilemesi gereken işyeri ruhsatının 2013 yılından beri yenilenmediği, çalışan 15 kadar işçinin hiç birisinin sağlık karnesine sahip olmadığı ve sağlık yönünden raporları bulunmadığı öğrenildi.

Etrafa yayılan atık ve kanlı suların insan sağlığını tehdit ettiğinden ve kesimden arta kalan et parçalarının açıkta günlerce bekletilerek kokmasına neden olduğundan dolayı ağır ve pis bir kokunun hâkim olduğu görüldü. Ve tutanakta belirtildiği gibi tüm bunları yerine getirmeyen işletmenin kapatılması gerektiğinin altı çizilerek kapatma uygulandı.

Açma iznini Osman Işısal vermiş

Ancak aradan henüz 8-10 saat geçmeden işletme sahiplerinin kesimhaneye gece hayvan getirmek suretiyle kesim yaptığı öğrenildi ve bu bilgiler de belediye tarafından teyit edildi. İşletmenin 8-10 saat içinde kapatma gerekçelerini yerine getirmeden nasıl faaliyete geçtiğini araştırdığımızda açma izninin tekrar Değirmenlik Belediye Başkanı Osman Işısal tarafından gece verildiği ortaya çıktı.

 

hayret1.jpg

 

“Taahhütleri yerine getirmeye başladı”

Değirmenlik Belediye Başkanı Osman Işısal işletmenin neden daha şartları yerine getirmeden ve hijyen kurallarına uymadan açılışına izin verildiği konusunda şöyle konuştu:

“Doğrudur bu işletmeye defalarca uyarıda bulunduk, ihtar ettik ve önceki gün de kapattık. Ancak işletme sahibi uyarıların ciddi olarak farkına vardığı için ve de gerekli koşulları yerine getireceği sözünü verdiğinden akşam açılışına onay verdik. İşletme sahibinin taahhüdünü yaptığı kesimler olduğu ve esnafın da bu kesimlerden faydalanması doğrultusunda, işyeri sahibinin iyi niyetine güvenerek onay verdik.

İşletme sahibi de hemen aynı gün temizliğe, atık su kuyularını da vidanjörlerle çekmeye başladı. Dışarıda bekleyen et kamyonunu boşalttı ve bir daha dışarıda atık et bırakmayacağına dair söz verdi. Biz de kendisine güvenerek bu onayı verdik, ancak takiplerimiz devam edecek ve yanlışı halinde yaptırım uygulayacağız.”

Etler ne kadar sağlıklı

Çalışan 15 civarında işçinin hiç birisinin sağlık raporunun olmayışı ve bu sebepten sağlık karnelerine sahip olmamaları sonucunda, kesilen etlerin ne derece sağlıklı olduğu sorgulanıyor. Zira, Veteriner Dairesi Müdürü Ramadan Gökşan ülkeye dağılan etlerin yüzde 65’inin burası dâhil iki et kesimhanesinde kesildiğini söyledi. Ramadan Gökşan ayrıca ülkede mevcut ve faal durumdaki 38 et kesimhanesinin yeterince denetlenemediğini itiraf etti.

 

Haberal Kıbrıslı

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.