1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HAYVAN BARINAĞININ TADİLATI İÇİN DUYARLILIK
HAYVAN BARINAĞININ TADİLATI İÇİN DUYARLILIK

HAYVAN BARINAĞININ TADİLATI İÇİN DUYARLILIK

Demokrat Parti-Ulusal Güçler (DP-UG) Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş’ın eşi Müge Denktaş’ın himayelerinde...

A+A-

Demokrat Parti-Ulusal Güçler (DP-UG) Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş’ın eşi Müge Denktaş’ın himayelerinde, Kuzey Kıbrıs Hayvanları Koruma Derneği’nin Lefkoşa’daki hayvan barınağının tadilatı yararına çay partisi düzenlendi.

Kuzey Kıbrıs Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Tomris Güven, Lefkoşa Golden Tulip Otel’de yer alan etkinlikte yaptığı konuşmada, son yıllarda sokağa terk edilen köpek sayısındaki artıştan dolayı Lefkoşa’daki hayvan barınağının yetersiz kaldığını belirtti.

Hayvan Refahı Yasası’nın tam olarak uygulanmadığını belirten Güven, yasada; ülkedeki tüm kentlerde belediyelere modern hayvan barınağı bulundurma zorunluluğu getirildiğini ifade etti.

Hayvan barınağının kapasitesinin 100 köpeği barındıracak şekilde inşa edilmesine rağmen bugün 300 köpeğin barındırıldığını ifade eden Güven, hayvanlara tek işçi ile bakılmaya çalışıldığını ve desteğe ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

MÜGE DENKTAŞ

DP-UG Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş’ın eşi Müge Denktaş da konuşmasında, derneğin çalışmalarını takdir ettiklerini belirtti ve katılımcılara katkılarından dolayı teşekkür etti.

Bu arada etkinlikte, hayvan barınağının tadilatı için yardımda bulunan tüm kesimlere teşekkür eden Tomris Güven, katkılarından dolayı Müge Denktaş, Ortadoğu Teknik Üniversitesi, China Bazaar ve Dağlı Sigorta temsilcilerine plaket takdim etti.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.