1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HAYVAN REFAHI İÇİN ÇALIŞMA GRUBU
HAYVAN REFAHI İÇİN ÇALIŞMA GRUBU

HAYVAN REFAHI İÇİN ÇALIŞMA GRUBU

Hayvan refahının yükseltilmesi için ortak çalışma grubu oluşturuyor.

A+A-

 

Gönyeli Belediyesi ile Veteriner Hekimler Birliği, hayvan refahının yükseltilmesi için ortak çalışma grubu oluşturuyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Yalçın Benli, Gönyeli’de hizmet kalitesini çok daha ileriye taşımak adına, her alanda katılımcı bir yaklaşımla hareket etiklerini belirterek, Veteriner Hekimler Birliği ile attıkları bu adımın son derece önemli olduğunu söyledi.

Veteriner Hekimler Birliği Başkanı Umut Sayılı ve heyeti, Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli’nin daveti ile bir araya gelerek, Gönyeli’de hayvan refahına yönelik neler yapılabileceğini konuştu.

Toplantı sonunda Gönyeli Belediyesi ile Veteriner Hekimler Birliği tarafından ortak bir çalışma grubu oluşturulması kararlaştırıldı.

“HAYVAN ENVANTERİ ÇIKARILACAK”

Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Yalçın Benli, toplantı sonrasında yaptığı değerlendirmede, Veteriner Hekimler Birliği ile birlikte yararlı bir diyalog ve işbirliği süreci başlattıklarını söyledi, birlik başkanı Umut Sayılı ve heyetine katkılarından dolayı teşekkür etti.

Benli, özelde hayvan refahı genelde Gönyeli’deki sosyal yaşam kalitesinin artırılması için takım ruhu içerisinde çalışacaklarını belirtti.

“Bu ilk toplantımız, önümüzdeki süreçte değerli adımlar atılacağı yönünde hepimiz için ciddi bir başlangıç olmuştur” diyen Ahmet Benli, konuyla ilgili çalışma başlıklarının da oluşturulduğunu söyledi.

Hedefin hayvan refahının artırılması ve sahipsiz sokak hayvanlarının ıslah edilmesini de kapsadığını ifade eden Benli, çalışma grubunun Gönyeli hudutları içerisinde yer alan hayvan envanterinin çıkarılması ile işe başlayacağını söyledi.

Benli, çalışma grubunun bir diğer görevinin ise belediye hudutları içerisindeki hayvanların yaşam haklarının korunması olduğunu kaydetti.

“ÖNEMLİ BİR VİZYON”

Veteriner Hekimler Birliği Başkanı Umut Sayılı ise yerel yönetimlerle işbirliği yapmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Sayılı, Gönyeli Belediyesi ile yürütülecek ortak çalışmanın hem kente hem de hayvan refahına değer katacağını belirterek, “Önümüze önemli bir vizyon koyduk. Gönyeli Belediyesi’nin bu yöndeki hassasiyeti ve katılımcılığı da bizlere cesaret vermiştir. Bu çalışmanın sonunca başarıya ulaşacağımıza gönülden inanıyorum” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.