1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HAYVAN REFAHI YASASI
HAYVAN REFAHI YASASI

HAYVAN REFAHI YASASI

6 ayı aşkın süre geçmesine rağmen yasanın hala uygulanmadığını belirtti.

A+A-

Hayvanları Koruma Derneği, Hayvan Refahı Yasası’nın, 4 Mart tarihinde yasallaşıp, yürürlüğe girdiğini ancak,  6 ayı aşkın süre geçmesine rağmen yasanın hala uygulanmadığını belirtti.

Dernek, gerekli tüzüklerin bir an önce yasallaşması ve başta Tarım Bakanlığı ve belediyeler olmak üzere, yasanın sorumluluk verdiği kesimlerin artık bu sorumlulukları yüklenmesi gerektiğini söyledi

Hayvanları Koruma Derneği, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, bazı merhametsiz insanların yeryüzünde yaşayan tek canlı türünün insan olmadığını idrak edemiyor olmasının düşündürücü ve maddi çıkar gafletine düşmüş bazı insanların bu gerçeği kabullenmek istememesinin de kaygı verici olduğunu belirtti.

Gün dolayısıyla bugün saat 12.00'de Sanayi Bölgesi'ndeki Hayvan Barınağı önünde dernek başkanı Tomris Güven'in açıklama yapacağı; bu çerçevede  kermes ve öğrenci ziyaretleri de olacağı bildirildi.

Dernek,  hayvanların senede bir gün değil, her gün korunmak istediğini belirterek, “ Çünkü onlar senede bir gün değil ama her gün işkence görüyor, sokağa terk ediliyor, öldürülüyor, dövülüyor, kendilerini koruyamıyor, acı çekiyor ama seslerini bize duyuramıyor ve bizlere inat, yaşama tutunmaya çalışıyorlar” dedi.

Kıbrıs Türk Hayvanları Koruma Derneği, Lefkoşa Köpek Barınağı’nı hizmete açtıkları 1997 yılından beri, başta Lefkoşa bölgesinden olmak üzere,  terkedilmiş köpekleri sokaklardaki kötü yaşam koşullarından kurtarmak, onların bakımıyla  beslemesini yapmak ve sahiplendirmek için çalıştığını anımsattı.

Tüm ülkelerde başıboş ve sahipsiz köpek sorununun yerel yönetimlerin ve hatta devletin çözmesi gereken bir sorun iken, ülkede bu kurumların bugüne kadar bu sorumluluğu yüklenmediği ve görmemezlikten geldiğini ileri süren Dernek,  birkaç dernek ve bazı hayvansever grupların sokaklardaki köpekleri kurtarmak için çalışmaya devam ettiğini söyledi.

Dernek bugüne kadar, Lefkoşa’daki Köpek Barınağı için sürekli olarak Lefkoşa Belediyesi ile birlikte çalışma çabası içinde olduklarını ifade ederek, “ Geçmişte zaman zaman çok sınırlı katkılar sağlanabilmişken özellikle son 3 yıldan beri tamamen yalnız bırakılmıştır. Yeni Belediye Başkanlığı ve Meclisi seçimi ile birlikte daha etkin bir işbirliği içinde olma umutlarımız da boşa çıkmıştır” dedi.

Lefkoşa Belediyesi’ni Barınağa “eskiden olduğu” gibi katkı koymaya davet eden Dernek, sokaklardaki sahipsiz ve evsiz köpek sorununun, sadece hayvanseverlerin çabalarıyla çözümlenecek bir sorun olmadığını belirtti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.