1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HAYVAN TAŞIR GİBİ İNSAN TAŞIYORLAR!
HAYVAN TAŞIR GİBİ İNSAN TAŞIYORLAR!

HAYVAN TAŞIR GİBİ İNSAN TAŞIYORLAR!

Hayvan taşır gibi insan taşıyorlar;

A+A-

 

Vatani görevlerini yapmak üzere görev yapan askerlerin şehir izni için tehlikeli ve yasadışı taşınmalarını gören vatandaşlar, “Buna kim izin veriyor, yetkililerin hiç mi haberleri yok?” demekten kendilerini alamıyorlar.

Kamyonet kasasında 25 asker

28. Tümen’e bağlı askerler, hafta sonu şehir izni için Paşaköy ve Akdoğan’da bulunan birliklerinden Vadili’ye yasadışı ve tehlikeli bir şekilde taşınıyor. Kayıttan düştüğü iddia edilen, eski araçların içine tıka basa doldurulan askerlerin yolculuk esnasında kaza riski maksimuma çıkıyor. Aynı şekilde açık kamyonete 20-25 askerin eşya gibi istiflenerek taşınması karşısında oluşabilecek kaza sonrası bunun hesabının kim tarafından verileceği bilinmiyor.

tasm.jpg

28. Tümen komutanı tedbir almalı

Edinilen bilgiye göre bu yasadışı taşımacılığı bölgede internet kafe ve video işleri yapan bir kişinin yaptığı tespit edildi. Askerlerin bu şekilde taşınmasından rahatsızlık duyan bölge sakinleri,  “28. Tümen komutanının gereken tedbirleri alıp askerlerin taşınması konusunda çalışma başlatır diye düşünüyoruz. Zira bu kamyonetin devrilmesi sonrasında askerlerin hayatı ciddi anlamda riske girecektir” dedi.

İzin Kurulu göreve

Yasadışı ve tehlikeli bir şekilde yapılan taşımacılığa “dur” demek için bölgede bulunan KAR-İŞ üyesi Fuat Topaloğlu, konunun İzin Kurulu ve Dörtyol Polis Karakolu’na bildirilmesine rağmen hala önlem alınmadığını söyledi. Kamyon kasası ile küçük araçlara tıka basa doldurulan askerlerin hayati tehlikesi olduğunun altını çizen Topaloğlu, 28. Tümen komutanına da çağrı yaparak, bu tehlikeli taşımacılığa müdahale etmesini istedi.
 

Haberal Kıbrıslı

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.