1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HAYVAN ÜRETİCİLERİ EYLEM KARARI ALDI
HAYVAN ÜRETİCİLERİ EYLEM KARARI ALDI

HAYVAN ÜRETİCİLERİ EYLEM KARARI ALDI

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği, sütün pazarlanmasında yaşanan sıkıntıların aşılamaması nedeniyle eylem kararı aldığını açıkladı

A+A-

NAİMOĞULLARI: “EYLEM MUHTEMELEN 7 NİSAN’DA YAPILACAK ANCAK KESİN TARİH, PAZARTESİ GÜNÜ YAPILACAK YÖNETİM KURULU TOPLANTISINDA NETLEŞTİRİLECEK”

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği, sütün pazarlanmasında yaşanan sıkıntıların aşılamaması nedeniyle eylem kararı aldığını açıkladı.

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları bugün birlik lokalinde düzenlediği basın toplantısında, eylem kararını duyurdu. Naimoğulları, eylemin muhtemelen 7 Nisan’da olacağını ancak kesin tarihin pazartesi yapılacak yönetim kurulu toplantısında belirleneceğini belirtti.

Naimoğulları ve bir grup birlik üyesi, basın toplantısı sonrasında, Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanlığı’na yürüyerek, bakanlık binası önüne siyah çelenk bıraktı.

NAİMOĞULLARI: “ÇÖZÜMÜ HAYVANCI MI ÜRETECEK?”

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, son üç aydır birliğin kendi imkanlarını kullanarak, süt fazlasını pazarlamaya çalıştıklarını ancak gelinen noktada ülkedeki süt fazlasına pazar bulamadıklarını söyledi.

Hükümetin son üç aydır baş gösteren bu sorun karşısında bir açılım getiremediğini savunan Naimoğulları, hükümeti istifaya çağırdı. Naimoğulları, “Çözümü hayvancı mı üretecek? Bu tarımın başında, hükümetin başında durmayın” dedi.

Naimoğulları, sadece Mayıs ve Haziran ayında beklenen üretim fazlası sütün elden çıkarılması için hükümete ithal süt ürünlere sınırlama getirilmesi, maliyetin üçte biri devlet tarafından karşılanarak okullara süt dağıtılması ve Türkiye’ye süt ihracı yapılabilmesi için litre başına destek yapılması gibi önerilerinde bulunduklarını ancak bu önerilerin kabul görmediğini savundu.

Naimoğulları,  imalatçının sütü istediği fiyatta ve istediği miktarda alabilmesinin koşullarının yaratıldığını ileri sürerek, “Hükümet imalatçının istediği gibi hareket etmektedir” ifadesini kullandı.

“SÜTÜ DÖKMEK ZORUNDA KALDIK”

Mustafa Naimoğulları, bazı hayvancıların son üç ayda sağılan sütü dökmek zorunda kaldığını, bugün pek çok bölgede ise küçükbaş hayvan sütünün toplanmadığını savundu.

Bakanlar Kurulu’nun “Süt Endüstrisi Kurumu’na(SÜTEK) pazarlama sıkıntısı çekilen sütün pazarlama yöntemini ve fiyatını belirleme; elde kalan sütün hibe veya imha edilmesi konusunda karar verme yetkisi verilmesi ve oluşacak maliyetin süt üreticilerine yansıtılması” yönünde karar aldığına işaret eden Naimoğulları, alınan kararın “işi bilmezliğin” göstergesi olduğunu savundu.

BAŞBAKANLIK’TAKİ TOPLANTI

Mustafa Naimoğulları, Başbakanlık’ta yapılan bir toplantıda üretim fazlası sütün pazarlama sorununa bir çözüm bulunamadığı ve üreticiye, imalatçıyla anlaşmaya çalışmasının söylendiğini savundu.

Naimoğulları, birliğin, SÜTEK Yönetim Kurulu’nda yer alan 4 kamu görevlisinin yerine, üretici ve imalatçının atanıp, üretici ile imalatçının sorunlarına kendilerinin çözüm bulmasına olanak sağlayacak bir değişikliği de kabul etmeye hazır olduğunu söyledi.

Süt İmalatçıları Birliği’ne, süt birim fiyatıyla ilgili eleştiride bulunan Naimoğulları, Süt İmalatçıları Birliği’nin litre başı maliyeti 1.6 TL olan sütü, 1 TL’ye almak istediğini savundu. Naimoğulları, birliği ayrıca süt ürünü imalatı için tesis kurmak isteyen yabancı yatırımcılara da  engel olmaya çalışmakla suçladı.

“EYLEM MUHTEMELEN 7 NİSAN’DA”

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu’nun soruna çözüm bulunamadığı için eylem yapma kararı aldığını ifade eden Naimoğulları, eylemin muhtemelen 7 Nisan Perşembe günü olacağını, ancak eylem gününün 4 Nisan’da yapılacak Yönetim Kurulu toplantısında netleştirileceğini söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.