1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “HAYVAN ÜRETİCİLERİNİN ALACAĞI”
“HAYVAN ÜRETİCİLERİNİN ALACAĞI”

“HAYVAN ÜRETİCİLERİNİN ALACAĞI”

“HAYVAN ÜRETİCİLERİNİN ALACAĞI”

A+A-

ÖZYİĞİT: “SEKTÖRLER 2015 YILINDA DA SORUNLARLA BOĞUŞACAK”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, hükümeti eleştirerek, izlenilen politikanın, sektörlerin 2015 yılında da sorunlarla boğuşacağının göstergesi olduğunu iddia etti.

Özyiğit yaptığı yazılı açıklamada, hükümeti verdiği sözleri tutmama ve kalıcı çözümler üretme yerine günübirlik politikalarla durumu idare etmeye çalışmakla suçladı.

“HAYVAN ÜRETİCİLERİNİN ALACAĞI”

Üretici kesimleri zor günlerin beklediğini savunan Özyiğit, hayvan üreticilerinin hükümetten 30 milyon TL süt parası alacağı olmasına rağmen, bunun sadece 6 milyon TL’lik diliminin ödendiğini kaydetti. Özyiğit, “Hak ettikleri parayı vererek üreticileri zor durumdan kurtarması gereken hükümet, tam tersine eylem öncesinde ödeme yaparak eylem kırıcılığı yapmaya çalışıyor” iddiasında bulundu.

Hükümetten 24 milyon TL alacağı olan hayvan üreticilerine, bir darbe de balya fiyatlarından geldiğini ileri süren Özyiğit, “Balyaya ödenen sübvansiyeyi kaldıran hükümet, balyayı 35 lira yerine 53 liradan satmaya başlamıştır. Hem üreticiye alacağını ödemeyeceksin, hem de balyayı yaklaşık % 80 oranında daha yüksek fiyata satacaksın. Bu yapılanlar, üreticiyi yok etmeye çalışmaktan başka bir şey değildir” ifadesini kullandı.

Hayvan üreticilerinin, süt ürünlerinde ülkede üretilenin 5 kat fazlası ithalat yapıldığını açıkladığını belirten Özyiğit, bunun ülkede planlı bir tarım politikasının olmadığının göstergesi olduğunu savundu.

“İthal ürünlere doğru fon uygulanmazsa yerli üretici nasıl kalkınacak?” diye soran Özyiğit, üreticilerin bu şartlar altında eylem yapmaktan başka çareleri kalmadığını, TDP olarak üreticilerin mücadelelerine destek verdiklerini açıkladı.

“SÜT KURUMU’NDA YAŞANANLAR”

Açıklamasında Süt Kurumu’nda yaşanan gelişmelere de değinen Özyiğit, kurumun 3 yıl önce 1.5 milyon TL olan overdraft hesabının şimdi 20 milyon TL’ye çıkarıldığı yönünde iddialar olduğunu belirtti. Özyiğit, “Eğer bu durum doğruysa Süt Kurumu batırıldı demektir. Bunun hesabını kim verecektir” ifadesini kullandı.

“NARENCİYECİLER ZORDA”

Narenciye üreticilerinin de diğer üretici kesimler gibi zor durumda olduklarını ifade eden Özyiğit, üreticilerin 19 milyon TL’lik alacaklarının yaklaşık 5 milyon TL’lik kısmını aldıklarını kaydetti.

Özyiğit, “Başbakan, üreticilere verdiği iki sözü de yerine getirmemiş ve birçok üreticinin yeni yıla parasız girmesine neden olmuştur. Bu nasıl bir sorumsuzluktur anlamak mümkün değil” dedi.

Narenciye İhracatçı Birlikleri’nin, narenciye teşvik rakamlarının bir an önce açıklanmasını talep ettiklerini, sezon başlamadan Eylül-Ekim aylarında açıklanması gereken rakamların halen açıklanmadığını belirten Özyiğit, bu konuda hükümeti eleştirdi.

“TURİZM DE SORUNLAR YUMAĞI”

TDP Genel Başkanı Özyiğit, turizm sektörünün de sorunlarla boğuştuğunu, otellerin doluluk oranlarının sürekli düşmesi ile kapalı otel sayısının yüzde 200 oranında artmasının bunun göstergesi olduğunu iddia etti.

Özyiğit, yaşanan gelişmeler ile alınan eylem kararlarının “tüm sektörlerde bir kaos yaşandığının işareti olduğunu” savunarak, CTP/DP-UG Hükümeti’nin karar ve uygulamaları ile ülkeyi “adeta yangın yerine döndürdüğünü” ileri sürdü.

TAK

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.